Felicitaties voor intern culuur-coordinator Lindy t Lam

0
1396

2011-05-20-09.jpgStichting ROOS ( Openbaar Primair Onderwijs Noordwest Twente) heeft er een interne cultuurcoördinator bij. Gisteren heeft Lindy ’t Lam van basisschool De Blokstoeke het diploma gekregen. Lindy heeft vanaf oktober vorig jaar de opleiding tot ICC-er op het Kreatief Centrum in Almelo gevolgd. De opleiding wordt verzorgd door Kunst & Cultuur Overijssel. Vanaf het eerste begin was Lindy enthousiast:

“Het is echt prachtig om te ontdekken wat we allemaal kunnen doen om het onderwijs aan onze kinderen nog uitdagender te maken. Er is zoveel te doen op cultuur-educatief gebied, het is bijna teveel om op te noemen. Ook in de directe omgeving van onze scholen is er een groot aanbod van kunst en cultuur, dat erg de moeite waard is.

Introductie scheiding

Schilders en muzikanten, dansers en verhalenvertellers, ze zijn erg gemotiveerd om jonge kinderen door middel van workshops of voorstellingen te laten delen in de ‘Schone Kunsten’. Samenwerking met het Kreatief Centrum. de muziekschool, bibliotheken en musea gaat heel goed, als je de zaken maar goed coördineert . Ook in het kader van de Brede School is het een mooie kans om samen met kinderopvang , peuterspeelzaalwerk maar ook met de organisaties die buitenschoolse opvang regelen, samen te werken om op het gebied van cultuureducatie de school in de toekomst een sprankelende wijkfunctie te geven”, aldus Lindy.

 

Op dinsdag 24 mei neemt Lindy een deel van het Blokstoeke-team mee om op basisschool De Kei in Aadorp te kijken naar een werkvorm die ze daar ‘atelier’ noemen. Het ligt in de bedoeling dat op De Blokstoeke de creatieve werkvormen in een nieuwe organisatievorm onder te brengen. Die nieuwe aanpak moet een plaats krijgen in de eerste stappen op weg naar een beter cultuur-educatief programma op de school. Lindy voert de regie en ze baseert zich op het cultuurbeleidsplan dat ze in het kader van haar opleiding voor De Blokstoeke moest schrijven. Vanzelfsprekend zal Lindy’s kennis van ook worden gedeeld met basisschool De Weemewereld. Het ICC specialisme kan breder worden ingezet dan alleen op een school. Lindy is uiteraard, na een eerste inwerkperiode, ook graag bereid collega’s van andere ROOS scholen enthousiast te maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier