Feestelijke middag in de Klaampe voor senioren uit Twenterand.

0
667

Op dinsdagmiddag 21 oktober is door de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand de viering Dag van de ouderen georganiseerd. In de Klaampe in Westerhaar kwamen deze middag ruim 250 senioren uit Twenterand bijeen om samen te genieten van een feestelijke middag.
Wethouder J. Binnenmars heette de mensen welkom. Hij had extra aandacht voor de vrijwilligers die deze middag weten te realiseren i.s.m. de Stichting voor welzijn en zorgvragen. Ook was Binnenmars, net als iedereen, benieuwd naar het koor “Door Merg en Been”. Hoe komen ze aan die naam? Wat kunnen we verwachten van dit levensliederenkoor? Is het niet dat ouderwetse gevoel van het krijtje tegen een schoolbord…..?????
Het koor uit Nijverdal heeft laten horen dat levensliederen door merg en been gaan qua tekst, maar ook dat een levenslied dàt is, waar het werkelijk om draait in het leven.
Voor de senioren deze middag een feest omdat men bijna alle nummers kende of herkende. “Dit is nog eens ‘echte` muziek”, hoorden we meerdere keren zeggen. “Dat van vandaag de dag, dat vinden we meestal niet wat!”. Velen zongen graag mee en de zangeres die de tranen in het publiek kwam drogen bij de heren, was een lust voor vele lachspieren. Het laatste lied werd afgesloten met een polonaise van bezoekers door de zaal.
Mede door sponsoring kon deze middag gratis aangeboden worden. Dank hiervoor aan de twee Rabobanken in Twenterand ( Rabobank West Twente en Rabobank NoordWest Twente), Groenrijk uit Den Ham en Sloof uit Vriezenveen.
Na de optredens van het koor kwam de verloting, waar deze keer ruim 50 prachtige mooie prijzen te winnen waren. Voldaan en met een lach ging tegen vijfen iedereen weer huiswaarts.

      img_0913_400 img_0961_400

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier