Feest in de bibliotheken van Twenterand tijdens de Kinderboekenweek

0
888

kinderboekenweek.jpgVan 4 t/m 15 oktober is het weer de jaarlijkse Kinderboekenweek!
Dit jaar is het thema: ‘Griezelen!’
Ben jij bang in het donker? Vind je spinnen eng? Of heb je pijn in je buik als je naar school moet? Iedereen vindt wel eens iets griezelig. En dat is helemaal niet gek!
Maar gelukkig is het helemaal niet eng om gewoon naar de Bibliotheek te gaan!

Activiteiten van de bibliotheek
De bibliotheek Twenterand organiseert tijdens de Kinderboekenweek weer tal van activiteiten:
Boekenspeurtocht:
Ook dit jaar is er weer de speciale Boekenspeurtocht. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan deze speurtocht in de bibliotheek. Van 4 t/m 14 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan er worden gespeurd naar de goede antwoorden. Er zijn 2 speurtochten, voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen van 9-12 jaar. Onder de goede inzendingen wordt een boek verloot.

Bezoek met de klas aan de bibliotheek:
Heel veel groepen 5 van de basisscholen brengen met hun juf of meester een speciaal Kinderboekenweekbezoek aan de bibliotheek. Er wordt voorgelezen uit de bekroonde boeken en verteld over de Kinderboekenweek en er is een opdrachtencircuit met allerlei ‘Bibbers’ opdrachten.

Introductie scheiding

Digitaal spel Codewoord:
Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om op de computer spelletjes en opdrachtjes te doen, is er tijdens de Kinderboekenweek ‘Codewoord’, dat op de website van de bibliotheek staat. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met dit digitale spel. Ook Codewoord staat in het teken van ‘Griezelen’. Door antwoord te geven op verschillende vragen verzamelen de deelnemers letters voor het codewoord. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen.
Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot. Kijk voor meer informatie hierover vanaf 3 oktober op : www.bibliotheektwenterand.nl

Christelijke kinderboekenmaand
De hele maand oktober staat ook in het teken van de Christelijke kinderboekenmaand.
Het thema is dit jaar ‘Bibbers in je buik’. De actieboeken worden de hele maand oktober tentoongesteld in de Twenterandse bibliotheken. Ook zijn er kleurplaten te vinden.

Kom naar de bibliotheek!
De bibliotheek biedt met al deze activiteiten volop mogelijkheden om één van de vestigingen in Twenterand te bezoeken.
In de bibliotheken zijn ook veel boeken te zien die een landelijke prijs, Griffel of Penseel, hebben gewonnen, en natuurlijk ook spannende of griezelige boeken.
Een bibliotheekabonnement is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Het kinderboekenweekgeschenk heet dit jaar ‘Kattensoep’ en is geschreven door Janneke Schotveld, terwijl het speciale kinderboekenweek-prentenboekje ‘Knikkeruil’ gemaakt is door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Deze boeken zijn te verkrijgen bij de boekhandels.

Kijk voor meer informatie over de Kinderboekenweek op: www.bibliotheektwenterand.nl of op www.kinderboekenweek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier