Extra bromfietscontroles

0
1006

TWENTERAND – De politie in Twenterand gaat de komende maanden bestuurders van bromfietsen extra controleren. De start van deze verkeersveiligheidsactie is deze week.
Uit onderzoek van de politie in Twenterand blijkt dat ruim 25% van de slachtoffers van verkeersongevallen in de gemeente bromfietsbestuurders zijn. Ruim een derde van de bestuurders is 16 of 17 jaar oud.

Om het aantal verkeersongevallen met bromfietsers omlaag te brengen, gaat de politie in Twenterand de komende periode meerdere bromfietscontroles houden.

Veel ongevallen met een bromfiets hebben betrekking op het niet verlenen van voorrang/doorgang. Daarnaast blijkt dat de bromfietsbestuurders niet genoeg verkeersinzicht hebben.
Voorbeelden hiervan zijn:
▪ inhalen op een kruising
▪ door een te hoge snelheid de bocht te ruim nemen
▪ te dicht langs een slingerend kind op de fiets rijden
▪ onvoldoende afstand houden ten opzichte van de voorligger
▪ het niet onder controle hebben van de bromfiets.

Ook wordt in Twenterand veel op opgevoerde bromfietsen gereden. Een groot aantal jongeren gaat op de bromfiets naar omliggende steden als Almelo.

Bij de bromfietscontroles wordt ondermeer gebruik gemaakt van een rollentestbank. Hiermee kan worden vastgesteld hoe hard een bromfiets kan rijden.

Jonge brom- en snorfietsbestuurders die een ernstige snelheidsovertreding hebben begaan en/of gevaarlijk gedrag vertonen kunnen een leerstraf krijgen.
De officier van justitie biedt deze jongeren de mogelijkheid mee te doen aan de cursus 49cc. Zo voorkomen ze verdere strafvervolging en daarmee een boete. Doel van de cursus is het gedrag van de jongere positief te beïnvloeden, zodat ze na de cursus op een verantwoorde manier deelnemen aan het verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier