Expositie van glaskralen en koeienschilderijen

0
695

Henk Beulakker  en  Anke en J oyce Reukers exposeren in de maanden januarie en februari in Galerie Dekker aan de Twistveenweg 13 in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Wie is Henk Beulakker.

Na zijn studie MO-Pedagogiek en Sociale Academie werd hij uiteindelijk, net als zijn broer vader en opa, kunstschilder. Hij schildert figuratief en wordt geplaatst onder het hoofdje: Romantisch Realisme. Zijn voorstellingen zijn: Stillevens, landschappen, naakten en portretten en koeien. Deze tentoonstelling toont een serie koeien. Ze zijn getekend en gefotograveerd bij Oele(nabij Hengelo(O) en in de omgeving van Almelo.

Al jaren ben ik gefascineerd door glas.
Daarom kon ik het niet nalaten om bij een bezoek aan Venetië (Italië), ook een bezoek te brengen aan het eiland Murano. Wat bekend staat om de verwerking van glas. Daar heb ik toen gezien hoe men van glas kralen maakte. Dit fascineerde mij zo dat ik, thuis gekomen, samen met mijn dochter een workshop ben gaan volgen om zelf de grondbeginselen te leren van het kralen branden.
Dit was de aanzet om verder te gaan.

Na de aanschaf van een professionele gasbrander, werd de inspiratie alleen maar groter en werden de creaties alleen maar mooier.
De kralen worden gemaakt van Moretti glasstaven die gemaakt zijn op het eiland Murano.Deze fabriek hebben wij mogen bezoeken.
Het fascinerende van het maken van glaskralen is, dat niet een kraal die je maakt gelijk is aan een andere.
Elke kraal op zich is daarom uniek.

Het is altijd weer een verassing wat er na het afkoelen te voorschijn komt.
Om een kraal te maken wordt er een scheidingsvloeistof om een mandrel (RvS staafje) gedaan.
Een glasstaaf wordt verwarmd in een gasvlam. Het vloeibaar geworden glas wordt, onder continu draaien, om de mandrel gevormd.
Door de warmte van de gasvlam en het draaien van de mandrel verkrijgt de kraal zijn ronde vorm. Omdat je kunt werken met verschillende kleuren glas zijn de mooiste kralen te maken.Tevens kan er in de kralen blad goud en blad zilver verwerkt worden.
Door kralen te combineren met zilveren of metalen bedels en tussen stukjes zijn de mooiste sieraden te maken.
Dit alles samen maakt deze hobby voor ons zo boeiend.

Anke en Joyce Reukers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier