EX-CHRISTENUNIE WETHOUDER BERT LAMBERS OPGEPAKT

0
2686

Ex-ChristenUnie wethouder B. Lambers opgepaktVR 06-02-2009
Twenterand- Ex-wethouder Bert Lambers (49) van de gemeente Twenterand is deze week opgepakt op verdenking van stalking van de gemeentesecretaris van Nijkerk. Zijn partij, de ChristenUnie, zou de aanhouding bevestigd hebben, aldus De Telegraaf.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Lambers inmiddels bekend en wordt hij vanmiddag voorgeleid bij de rechtercommissaris van de rechtbank in Arnhem. Gemeentesecretaris Mathilde Haalstra van Nijkerk, voormalig gemeentesecretaris van Twenterand in de periode van Lambers, werd de afgelopen weken herhaaldelijk lastig gevallen. De banden van haar auto werden lek gestoken en op diverse plekken in Nijkerk werden posters opgehangen met beschuldigende teksten.

Over het motief van de verdachte wil het OM vrijdag niets zeggen. De ChristenUnie beschouwt de zaak als een privékwestie en wijst er op dat de oud-wethouder op het moment van zijn aanhouding wel partijlid was, maar geen openbare functie vervulde.

De gemeente Nijkerk hoopt dat met de aanhouding de rust terugkeert, aldus een gemeentewoordvoerder. Het gedoe rond de gemeentesecretaris maakte de tongen los in het dorp. (Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier