Levend Veenmuseum

Op donderdag 30 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Het Veenmuseum weer veel activiteiten bij het “Levend Veenmuseum”.

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door  de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud  het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Daarnaast zijn er vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als stoelen matten, manden vlechten, klompen maken en een tiental echte oude tractoren.
Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten. Het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt ‘s middags twee optredens.
De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er worden een aantal schapen geschoren. Hun vachten zijn te koop voor de liefhebbers. En Thea Kroese komt vertellen over haar nieuwe kookboek ‘Koken met geschiedenis”.
Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentenwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop.
Op de veentreintjes  kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.00 uur.

De toegang  is een aanbevolen gift van € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen

30 mei 2019
10:00 — 16:00 (6h)

veenmuseum

Zet in je agenda