internationale vliegerfeest in Twente

Na een jaar “pauze” organiseren de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twente(rand) hun 8e internationale vliegerfeest in Twente. Dit jaar heeft de organisatie bijna 200 vliegeraars uit binnen- en buitenland uitgenodigd om er weer een kleurrijk spektakel van te maken.
De deelnemers komen dit jaar uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk en zij nemen indrukwekkende creaties mee. Deze zijn in de lucht, maar ook op de grond te aanschouwen op het terrein bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg in Geesteren.

De organisatie is blij dat zij kunnen melden dat ook dit jaar weer deelnemers komen die Twente nog nooit bezocht hebben. Bijvoorbeeld Erwin en Sylvia uit Parndorf (Oostenrijk). Zij komen dit jaar voor het eerst en nemen hun berenfamilie mee. Negen beren van 3,5 tot 14 meter lang. Ook zijn er weer nieuwe vliegers te zien die nog niet boven Twente gevlogen hebben. Walter Bloem en Thorsten Graser nemen hun SpaceRacers mee: aliens die met hun ruimteschip boven het veld komen te vliegen en de boel in de gaten gaan houden. Naast de grote objecten zijn er ook vliegers met afbeeldingen die geschilderd zouden kunnen zijn, maar dit is niet het geval. Deze vliegers zijn geappliqueerd: opgebouwd uit vele verschillende stukjes stof. Echte kunstwerken.

Lichtroute

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan maar nieuw is de “lichtroute”
Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

Animatie

Maar naast de vele vliegers die er te zien zullen zijn is er ook gezorgd voor animatie.
Springkussens, een speurtocht en een workshop vlieger maken. Maar ook Tessa Kokhuis, een schmink specialist komt naar het vliegerfeest. Al jaren schminkt ze kindergezichtjes en zal zaterdag- en zondagmiddag aanwezig zijn om de kinderen een kleurig gezicht te geven. En niet te vergeten, Ballonnenclown Peter. Hij zal iedereen versteld laten staan van de ware kunstwerkjes die hij met een beetje latex en lucht kan creëren. Zijn jarenlange ervaring met verschillende ballonfiguren komt daarbij zeer van pas, want er is bijna geen ballonfiguur dat door Peter niet gerealiseerd kan worden! Hij zal ook beide middagen aanwezig zijn om de mooiste creaties te maken voor de kinderen.

Ontdekkingstocht

Over deze vlieger wordt een vraag gesteld tijdens de Ontdekkingstocht
Voor de speurders onder ons wordt er een ontdekkingstocht georganiseerd zodat u nog meer te weten komt over de vliegersport. Bij binnenkomst kunt u bij de informatie tent gratis een deelnemersformulier meenemen. Op het formulier staan 10 vragen en de antwoorden zijn te vinden op het terrein. Na het ingevuld te hebben kunt u het inleveren bij de informatie tent en maakt u kans op een prijsje.

Primeur voor Twentse Vliegervrienden

Rabobank Noord West Twente waardeert het zeer dat dit kindvriendelijk en vrij toegankelijk evenement in deze regio wordt georganiseerd en heeft daarom besloten dit initiatief te steunen.
De organisatie waardeert dit zeer en kan mede door deze bijdrage ook zelf met een primeur komen.
Wat hoort bij een Twents evenement, het Twentse Ros.
Burgemeester Wilmien Haverkamp van gemeente Tubbergen en Robin Geerdink van Rabobank NW Twente openen om 11.00 uur het vliegerfeest door het oplaten van het Ros van 8 meter, die dan al steigerend het luchtruim boven Twente kiest.

U leest het: zaterdag en zondag is er veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg te Geesteren.
Zelfs als er weinig wind is kunt u nog genieten van de vele vliegers en objecten die dan zijn opgesteld op het terrein.
Tussentijds kunt u op het terras genieten van een drankje en natuurlijk kunt u blijven eten.

De organisatie nodigt u van harte uit om dit gratis evenement te bezoeken en meer informatie is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl

Entree en parkeren is gratis.

30 juni 2018 — 1 juli 2018
09:00 — 17:00 (32h)

Spalink

Zet in je agenda