Engbertsdijkveen krijgt status Natura 2000

0
1621

Het natuurgebied Engbertsdijkveen krijgt definitief de status Natura 2000. Dit heeft staatssecretaris Dijksma van Landbouw bekendgemaakt. Het betekent dat acht landbouwbedrijven in de omgeving beknot worden in hun uitbreidingscapaciteit. De gemeente Twenterand en de provincie Overijssel waren altijd tégen de aanwijzing.

De landbouwers krijgen behalve minder mogelijkheden om uit te breiden eveneens te maken met vernatting van hun percelen. Eerder drong met name het CDA bij monde van het raadslid Wessels aan op massieve druk om te voorkomen dat goede landbouwgrond teloor gaat.(deltafm)

Introductie scheiding

Ook het Wierdenseveld krijgt de Natura 2000-status op basis van Europese richtlijnen. En ook hier hebben de gemeente en de provincie fel tegen geageerd. Onlangs nog stelde wethouder Broeze van Wierden dat de rijksoverheid bij een aanwijzing boerderijen en gronden moet opkopen voor een reële prijs. Dat zou voor acht landbouwers in Wierden neerkomen op een schadeloosstelling van zo’n dertig miljoen. De provincie Overijssel liet daarom weten zowel de haalbaarheid als de betaalbaarheid te betwijfelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier