Engbertsdijksvenen krijgt vrijwel zeker bufferzone

0
525

Het natuurgebied Engbertsdijksvenen, tussen Kloosterhaar en Westerhaar, krijgt vrijwel zeker een bufferzone. Het gebied is in 2009 aangemeld als Natura 2000-gebied. Als gevolg van de aanwijzing moet het waterpeil in het gebied flink omhoog, waardoor de grond onbruikbaar wordt voor de landbouw. Het gevolg kan zijn dat er circa 10 agrarische bedrijven in de omgeving van het natuurgebied verplaatst moeten worden.

Op 15 april bracht staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken een bezoek aan het gebied. Zij sprak daar met lokale boeren.

Introductie scheiding

 “Het is belangrijk om duidelijkheid over deze situatie te creëren, zodat er geen valse hoop ontstaat onder de betrokken agrariërs”, aldus Dijksma.

“De aanleg van een bufferzone ligt zwaar op de maag voor veel ondernemers in dit gebied, maar het is wel nodig om te kunnen voldoen aan de Europese doelstellingen voor een goede instandhouding van beschermde natuur. Het is nu aan ons om met een haalbare en betaalbare oplossing te komen.” bron: De Twentsche Courant/Tubantia,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier