En weer een wethouder die vroegtijdig opstapt in Twenterand

0
2585

roel-koster.jpgRoel Koster uit Vriezenveen is per direct opgestapt als (demissionair) wethouder van de gemeente Twenterand. Koster, die in 2010 namens Gemeentebelangen Twenterand wethouder werd, heeft zijn besluit donderdag bekendgemaakt aan de gemeenteraad van Twenterand.

Als reden voor zijn ontslag, meldt Koster dat inmiddels duidelijk is geworden dat zijn partij geen deel gaat uitmaken van de nieuwe coalitie in Twenterand. Fractievoorzitter Albert Engels van Gemeentebelangen Twenterand (GBT) gaf eeder deze week de opdracht om een nieuwe coalitie te vormen terug. Gerjan Smelt van de ChristenUnie en Hidde Visser van de PvdA zijn benoemd tot informateurs om nu een coalitie in de steigers te zetten. Dat wordt een coalitie met hooguit drie wethouders, zoals alle partijen uit de raad willen met uitzondering van GBT. Het demissionaire college van burgemeester en wethouders bestaat nu uit burgemeester Cornelis Visser en de CDA-wethouders Johan Oordt en Jan Binnenmars.

Introductie scheiding

Eerder stapte de tweede GBT-wethouder, André Idzinga, al uit eigen beweging op. Hij lag onder vuur bij de oppositiepartijen ChristenUnie, PvdA, VVD, SGP en de Fractie Boerkamp. Ook het CDA Twenterand zou Idzinga niet meer volledig steunen, al gaf CDA-fractievoorzitter Jan Kuilder steeds te kennen dat hij de wethouder kans wilde geven zich tegen de kritiek van de oppositie te verdedigen.

Omdat de coalitiegenoten CDA en GBT steeds verder van elkaar afdreven en het vertrouwen over en weer flink was geslonken, besloot het CDA om de stekker uit de coalitie te trekken. Dit tot groot ongenoeg van GBT. In een persbericht van die partij werd het CDA ‘achterbaks’ gedrag verweten. Die aanval was voor het CDA weer reden om aan te geven zeker niet met GBT in een nieuwe coalitie te stappen.

CDA en GBT verschilden onder meer over de aanpak om het exploitatietekort op de zwembaden in Twenterand terug te dringen. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier