Effectief Voorwaarts wint ruim van Mariënberg

0
649

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de goede overwinning van vorige week in Enschede moest Voorwaarts vandaag aantreden tegen het geplaagde Mariënberg die onder leiding van Hans Pullen nog op 0 punten staan. Trainer Beverdam beschikt over een bijna fitte selectie, alleen Jordy Harms ontbreekt nog.
Om exact half 3 fluit de zeer jonge scheidsrechter Oosterkamp voor aanvang van de wedstrijd. De eerste minuten is het een beetje aftasten maar al snel neemt Voorwaarts het heft in handen. In de 9de minuut bediend Lars Bove Jordy Niks met een diepe bal die Jordy in een keer door steekt op Gert Dogger die tussen 2 verdedigers door net een puntje van zijn schoen tegen de bal kon krijgen en de 1-0 kan aantekenen. Een mooie start van de wedstrijd. De goal gaf Voorwaarts vertrouwen en zette Mariënberg onder druk maar de nieuwe verdediging van de gasten hield stand. Het duurt tot in de 27ste minuut tot dat Marieberg iets terug kon doen. Door slordig bal verlies op het middenveld komt de Plaggenmars in een 1 op 1 situatie met doelman Stuifzandt de zich in volle overtuiging voor de bal gooit en de bal tot corner kan verwerken. Direct na de corner komt Voorwaarts snel over het middenveld en de goed meegelopen Rene Nijhof die het hele veld was overgestoken gaf een afgemeten voorzet bij de 2de paal waar Bern d Bove de bal netjes kan controleren en voorgeven. De keeper was uit positie en Tim Harms kon eenvoudig de 2 – 0 aantekenen. Een cruciaal moment waar Mariënberg de mooie kans mistte en Voorwaarts scoorde. Mariënberg gaf zich nog niet gewonnen en Voorwaarts speelde slordig in die fase. Wederom kon spits Plaggenmars keeper Stuifzandt niet passeren in een 1 tegen 1 situatie.

Vanaf dit moment leek Voorwaarts iets beter bij de les en werden de duels weer gewonnen. In de 36ste minuut scoorde Voorwaarts de 3 – 0 en leek de wedstrijd beslist. Gert Dogger controleerde de bal van rechts naar links en schoot met zijn linker met een prachtige schuiver tegen de touwen. Mariënberg werd daarna nog 2 keer gevaarlijk. Een niet te missen kans van Bolks werd van 3 meter met een katachtige reactie door Dinand Stuizandt gestopt en daarmee liet de keeper van Voorwaarts zijn uitstekende kwaliteit zien. De ruststand werd bereikt met een 3 – 0 voorsprong waar Mariënberg minstens net zoveel kansen kreeg als de thuisclub echter waren de oranjehemden veel effectiever in de afwerking.
Na de thee kwam Voorwaarts goed uit de startblokken. Vanaf de 1ste minuut was het gevaarlijk en Mariënberg moest terug en stond met 11 man op de eigen helft om de aanvallen van Voorwaarts te stoppen. In 52ste minuut raakte Mark Smelt geblesseerd en moest worden vervangen door Timo ter Braak . De wedstrijd die niet meer spanend was wordt door Voorwaarts gecontroleerd. In de 60e minuut scoorde Voorwaarts maar de goed leidende scheidsrechter nam het onterechte signaal over van de grensrechter die een buitenspel zag. De wedstrijd werd harder omdat de spelers van Marienberg gefrustreerd de duels in gingen. Lars Bove werd de dupe doordat Plaggenmars vol op zijn enkels trapte. De scheidsrechter die daar bovenop stond oordeelde dit met een vrije trap waar een gele kaart zeker had moeten worden gegeven. Lars moest worden vervangen door Diede ter Braak. Diede was meteen van waarde toen hij Gert Dogger vrij speelde. Gert zag de keeper iets voor zijn doel staan en knalde de bal van 35 meter snoeihard in de kruizing en nu kon de 4-0 wel op het score bord. Nog steeds gaf Marienberg niet op, ze bleven knokken voor wat ze waard waren. Maar iedere keer bleven ze steken bij Keeper Stuifzandt. Voorwaarts scoorde nog een keer. In de 81ste minuut kon Jordy Niks alleen door richting keeper. Met veel moeite en goede inzet wist hij de bal via 3 pogingen de bal in het netje te krijgen en bepaalde de eindstand op 5 – 0. Met exact 90 minuten op deklok floot de scheidsrechter af en kan Voorwaarts terug kijken op een effectieve wedstrijd. Zonder sprankelend voetbal maar met uitblinkende keeper en spitsen kunnen er 3 punten bij worden geschreven tegen een Mariënberg waar Voorwaarts in de laatste jaren nog niet zo dik van heeft gewonnen. Sneu voor de vrienden uit Mariënberg die nog met lege handen staan maar zeker nog van zich laat spreken in deze competitie. Voorwaarts kan zich opmaken voor de volgende wedstrijd volgende week in en tegen Lemele.