0
823

klovoo.jpgAls het niet loopt zoals je zou willen moet je kei en keihard werken voor een goed resultaat. En dat deden de mannen van Voorwaarts op bezoek bij het gretige en goed voetballend Kloosterhaar.
Voorwaarts kon starten in de in de sterkst denkbare opstelling, Wout Roelofs stond voor het eerst deze competitie in de basis ten koste van Bjorn Derks die zeker nog van grote waarde kan zijn in de rest van dit seizoen.

Vanaf de aftrap werd er van beide kanten gretig en goed gevoetbald. Kloosterhaar had de eerste goede mogelijkheid maar de rechtsback schoot van dichtbij hoog over. Voorwaarts kreeg gaandeweg de eerste helft meer de overhand en met een prima pass werd topscoorder Jordy Harms de diepte in gestuurd. Oog in oog met de keeper van Kloosterhaar schoot hij de bal rakelings naast. Daarna was de beurt weer aan Kloosterhaar. Een prima schoot raakte de paal naast de duikende keeper Stuifzandt en Voorwaarts kwam goed weg. Ook Voorwaarts raakte het houtwerk, een leep balletje van Gert Dogger belandde boven op de lat. De verhoudingen waren voor de rust goed in evenwicht waardoor de ruststand bij 0-0 bleef.

Na rust startte Kloosterhaar fel en goed en drong het Voorwaarts steeds verder achteruit. De mannen uit Westerhaar beperkten zich tot counteren maar de spitsen konden niet goed bereikt worden waardoor Kloosterhaar de druk op de verdediging van Voorwaarts kon blijven opvoeren. Echter grote kansen waren er niet. Keeper Stuifzandt was heer en meester in de 16 meter en met name Bjorn Wessels en Tom Meier waren verdedigend niet te kloppen. De wedstrijd liep naar het laatste kwartier toen Lars Bove goed werd diep gestuurd. Hij werd gevloerd zo’n tien meter over de middellijn. Gert Dogger nam de vrije trap waarbij trainer Beverdam Tom Meier aanspoorde om ook in de 16 meter mee te koppen. Tom twijfelde maar na nogmaals aansporen van de trainer ging hij toch. Dat bleek een gouden tip te zijn. De indraaiende bal kwam op het hoofd van Tom Meier die bal achter de Kloosterhaarse doelman kopte. De 0-1 stond op het bord, op dat moment tegen de verhouding in, en Tom rende al dabbend naar zijn trainer om hem te bedanken voor de aansporing. Kloosterhaar was even van slag en Voorwaarts sloeg een minuut later weer toe. Een zelfde vrije trap van opnieuw Gert Dogger belandde nu op het hoofd van Jordy Niks. Een boogballetje was het gevolg die precies in de kruising van het doel viel en Voorwaarts stond comfortabel op 0-2. Beverdam wisselde Roy de Lange voor Gert Dogger en Roy was meteen gevaarlijk. Zijn eerste schot werd nog geblokt maar een minuut later haalde hij opnieuw uit. Zijn schot kwam tegen de paal en de terugspringende bal was een eenvoudige prooi voor Bernd Bove. Voorwaarts gooide in 5 minuten de wedstrijd volledig om en Kloosterhaar voelde een enorme kater opkomen. Toch kwamen ze in de 84e minuut nog even terug. Een bal die eigenlijk door keeper Stuifzandt had moeten worden gepakt verdween in het net achter hem waardoor het met nog 6 minuten spelen 1-3 werd. Kon Kloosterhaar nog aanzetten tot een slotoffensief? Nou, eigenlijk niet. Integendeel. Voorwaarts had daarna nog een aantal grote kansen waarbij Jordy Harms zeker had moeten scoren maar het was niet zijn middag. Wel de middag van het team uit Westerhaar dat met keihard knokken de volle buit meenam naar hun dorp. Iedereen was na de wedstrijd eens over het feit dat Kloosterhaar wel meer verdiende maar Voorwaarts weinig weg gaf en zeer effectief was in het afronden van de kansen. De mannen van sportpark ’t Twistveen blijven daardoor koploper en volgende week wacht een bekerwedstrijd thuis tegen de nummer 2 uit dezelfde competitie, ON uit Almelo.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Roelofs, Niks (88. Derks), B. Bove, L. Bove, Slot, Dogger (75. De Lange) en Harms