Effectief Voorwaarts klopt DZSV.

0
688

logo-vv-voorwaarts-125.jpgHoofdtrainer Ronald Dams kon ook vandaag weer beschikken over een compleet fitte selectie. Hierdoor speelden vandaag Mark Bakhuis, Wout Roelofs en Roy de Lange in het tweede. De bank bij het eerste bestond uit Israel Basmaci, Jordy Niks en Jamie Snippe. Pupil van de week was Thymo Snippe uit E3.

Onmiddellijk na het beginsignaal van scheidsrechter E. Huisman uit Westervoort begon Voorwaarts druk te zetten. Echter na een minuut of vijf kreeg DZSV meer grip op het Westerhaarse spel en begon ook mee te voetballen. Dit resulteerde voor de bezoekers onmiddellijk in een goede mogelijkheid maar Voorwaarts goalie Dinant Stuifzandt hield zijn doel schoon en voorkwam een vroege achterstand. Het Voorwaarts spel vertoonde vele foutieve passes en onnodig balverlies. Hierdoor kwam DZSV een aantal malen gevaarlijk voor het Voorwaarts doel.

Maar in de 13de minuut komen de Westerhaarders vanuit een goede uitval op een 1-0 voorsprong. Jordy Harms komt over de linkerflank goed door en legt de bal prima af op de vrijstaande Theo Mulder die binnen kan tikken. DZSV laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en neemt weer het initiatief. Zoals al reeds aangehaald werden ze hierbij nogal geholpen door het grote aantal foutieve passes aan Voorwaarts zijde. In de 21ste, 33ste en 36ste minuut hadden de Dinxpersloers de gelijkmaker op de pantoffel maar alle drie de inzetten hadden gelukkig voor Voorwaarts geen succes en het was een wonder dat de gelijkmaker nog niet op het scorebord stond. In de 42ste minuut lijkt dan toch de gelijkmaker te vallen maar wederom weten de DZSV spitsen niet te scoren. Vanuit de tegen aanval is het Jordy Harms die wel de bal binnen weet te koppen en hiermee Voorwaarts tegen de verhouding op een 2-0 voorsprong weet te zetten. Deze tussenstand was ook de ruststand.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, DZSV heeft het meeste balbezit maar weet niet te scoren. Voorwaarts daarentegen blijft gevaarlijk en is effectief. Zo is het in de 49ste minuut Jordy Harms die goed bij zijn directe tegenstander wegdraait en rakelings naast schiet. In de volgende minuten zijn er kansen voor beide ploegen waarbij in de 62e minuut een 100% kans door DZSV over de goal word geschoten. Eén minuut later krijgt Michel Lensen de bal op links en ziet een doelpoging in het zijnet belanden. In de 65e minuut wordt de Voorwaarts verdediging weer op de proef gesteld waarbij Bjorn Wessels de tegenstander zodanig vasthoudt dat de scheidsrechter resoluut naar de stip wijst. De kans op de aansluitingstreffer wordt echter niet benut, de slecht ingeschoten strafschop rolt tergend langzaam langs de buitenkant van de paal. In de 73e minuut komt Israël Basmaci in de ploeg voor Theo Mulder. Een paar minuten is het toch DZSV die het net achter Dinand Stuifzandt vindt en daarmee de 1-2 op het scorebord brengt. In de laatste tien minuten krijgt Voorwaarts weer meer vat op de wedstrijd en na een prachtige combinatie over veel schijven komt de bal uiteindelijk bij Israël Basmaci die zich deze kans niet laat ontnemen en de verlossende 3-1 binnentikt. In de 85e minuut komt Jordy Niks nog voor Jordy Harms maar in de stand zal geen verandering meer komen. Weer drie punten wat er toe leidt dat Voorwaarts een goede seizoenstart beleefd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BZSV uit Borne op het programma. De aanvangstijd is 14.30 uur.

Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, René Nijhof, Mark Ekkel, Michel Lensen, Patrick Webbink, Theo Mulder (73e Israel Basmaci), Gert Dogger, Gerran Protzman, Jordy Harms (80e Jordy Niks).