Eerste weekend vol met activiteiten op het feestterrein

0
941

fid4131793287_geweldigestartvanuwfeesteenfenomenalelasershowinclusiefuwlogo_400Opening feestweken

Na heel veel voorbereiding door het bestuur van Stichting 125 Jaar Westerhaar en veel vrijwilligers worden vrijdag om 19.30 uur de feestweken rondom 125 jaar Westerhaar-Vriezenveensewijk geopend op het feestterrein aan de Schuineweg.
De opening wordt verrricht door burgemeester Visser in het bijzijn van o.a. veel genodigden en de fam. Van der Woning, de bedenkers van de slogan `Van tweestrijd tot eenheid`.

Met een speciaal ontworpen millennium lasershow en showband `Boulevard` barst het grote feest daarna los. Ook aanwezig is muzikale plaatsgenoot Martin Dams.

262010_83953_400Versiering feestterein:

De Twentse VliegerVrienden helpen mee om het feestterrein vrolijk aan te kleden. Zo zijn er 600 vanen genaaid en verspreid onder de scholen. De kinderen gaan ze nu kleuren en beschilderen. De dreumesgroep maakt één vaan. De peuters en de andere schoolgaande kinderen maken er elk één. De vanen worden vrijdag door de kinderen naar het feestterrein gebracht samen met de leerkrachten en ouders.

Aan het maken van de vanen is een wedstrijd verbonden: Voor wie de mooiste vaan maakt, zijn prijzen beschikbaar gesteld door de Duitse vliegerwinkel KeWo `91. De kinderen kunnen mooie vliegers winnen en die natuurlijk direct uitproberen. De bekendmaking is zondag rond 13.30 uur.

Op het programma van het 125-jarige tweelingdorp staan heel veel feestelijke activiteiten gepland.


img_1322_320x200_267Internationaal vliegerfeest

Zaterdag en zondag wordt een vliegerfeest georganiseerd door de Twentse VliegerVrienden (Annie, Steven, Jeroen, Karin en Tygo de Vries en Herman, Ina, Patrick, Martijn en Lisa Plattje) en St. 125 jaar Westerhaar.
De vliegeraars komen uit binnen- en buitenland met tenten, caravans en campers naar Westerhaar om daar hun veelsoortige vliegers te tonen. Team Multiflight en Time Out geven diverse demonstraties.

Team Multiflight won al meerdere prijzen met hun The War of the Worlds. Met deze nachtshow op muziek van Jeff Wayne proberen zij een invasie van Mars na te bootsen.

Zaterdagavond zetten veel vliegeraars hun vliegers in de lucht met allerlei verlichting. Als men met een licht op de vliegers schijnt, kan men de mooiste creaties zien.

Kinderen kunnen overdag vliegers maken tegen een kleine vergoeding.
Verder is er voor hen: snoepdroppen. Aan de vlieger is een mechanisme gemaakt, die snoepjes naar een bepaalde hoogte voert en dan dropt. De kinderen kunnen de snoepjes opvangen en natuurlijk lekker opsmikkelen
Zondagmiddag is er een ballonnenclown.

alternatieveelfstedentocht20101847_640Westerhaarse Jubileumtocht

Zaterdagmiddag organiseert oldtimerclub `t Oale Kreng vanaf het feestterrein de `Westerhaarse Jubileumtocht`, een tocht door het Twentse landschap en Duitsland met afsluitend een ritje door het versierde dorp. Tussen 12.00 en 13.00 uur geeft de club uitleg over een aantal bijzondere modellen.
Om 14.00 uur is er een streetparade met 11 muziekverenigingen waaronder alle Twenterandse. Schepers Tours brengt de muzikanten naar startpunten in het dorp. Vanaf hier trekken zij musicerend door alle straten. Rond 14.30 uur komen ze samen op het feestterrein voor een gezamenlijke muzikale afsluiting.

 

 

szo1_500Streetparade:

Op zaterdag 5 juni zal ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Westerhaar-Vriezenveensewijk een streetparade georganiseerd worden. Aan de oproep om hier aan mee te werken hebben 11 muziekverenigingen, waaronder alle Twenterandse, gehoor gegeven. Dit betekent dat er op 5 juni zo`n 500 muzikanten naar Westerhaar-Vriezenveensewijk komen om te vieren dat het dorp 125 jaar bestaat.

De muzikanten worden door Schepers Tours naar startpunten in het dorp gebracht waarna de streetparade om 14.00 uur start. Vanaf hier trekken de muziekverenigingen musicerend door de alle straten van het dorp. Rond 14.30 uur komen de muzikanten samen op het feestterrein aan de Schuineweg waar gezamenlijk muzikaal afgesloten wordt. Hierna zullen de verenigingen in optocht vertrekken naar het gebouw van de plaatselijke muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Meer informatie op 125jaarwesterhaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier