Eerste Tuinfestival in Westerhaar-Vriezenveensewijk smaakt naar meer

0
764

Mijande Wonen en ZorgSaam Twenterand organiseerden onlangs het eerste Tuinfestival. Met het tuinfestival willen beide organisaties een bijdrage leveren aan fijn wonen en via buurtbewoners ophalen wat daarvoor nodig is.

In (een deel van) Westerhaar-Vriezenveensewijk gingen medewerkers huis-aan-huis bij 220 huishoudens langs met een kleine attentie en nodigden zij buurtbewoners uit om samen onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek te gaan over wonen, welzijn en de leefbaarheid in hun straat/dorp. Kinderen kregen een ijsje en het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand organiseerden activiteiten voor de kinderen. “Je thuis voelen gaat verder dan het huis. Het gaat er ook om hoe je buurt eruit ziet, hoe het contact met je buren is of de leefomgeving aansluit bij wat jij belangrijk vindt en of je mee kan doen in de samenleving”, aldus de medewerkers van Mijande Wonen en ZorgSaam Twenterand.

“Wat ons betreft was het Tuinfestival een groot succes. We voerden mooie gesprekken met inwoners aan de deur. Met ruim 50 buurtbewoners gingen we onder het genot van een hapje en drankje in gesprek over wonen, welzijn, leefbaarheid en kunnen mee doen in de samenleving. Deze gesprekken geven ons veel inzicht in hoe inwoners dit ervaren.” 

Kortom: het was een gezellige middag, waarbij naast de inzichten, contacten ontstonden tussen buurtgenoten. Er werden plannen bedacht om de leefbaarheid en het mee kunnen doen in de samenleving te vergroten. “Een mooie start om samen met inwoners de plannen verder uit te uitwerken.” 

Het Tuinfestival is een nieuw initiatief. De bedoeling is om dit de komende periode in meer delen van Westerhaar-Vriezenveensewijk te organiseren, want geen beter contact dan rechtstreeks contact met inwoners in hun eigen buurt. Er op af werkt.

Ideeën? Neem contact op
Mocht jij als inwoner van Westerhaar-Vriezenveensewijk hierover ideeën hebben, neem contact met ons op. ZorgSaam Twenterand, Kim Geertsema, tel: 06 – 82 67 90 11  of Mijande Wonen, Kim Oude Luttikhuis, tel: 06 – 58 01 52 20 .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier