Eerste team WvM wint zakelijk

0
618

image1.jpgHet nieuwe jaar staat voor het eerste team in het teken van de degradatiezone verlaten. Daartoe moest op zaterdag 16 januari eerst afgerekend worden met laagvlieger TDV uit Tilburg. Hoewel dit team nog geen wedstrijdpunten had verzameld was het in diverse wedstrijden dichtbij een resultaat. Een walk-over leek dus van tevoren al niet erg waarschijnlijk. Toch leek de start hier wel op te wijzen. Jan van Dijk wees het team de weg. Hij liet -niet voor het eerst- zijn korte vleugel opsluiten. Toen opponent Toine Vermeer even onachtzaam was trakteerde Van Dijk hem op een damcombinatie waarna Vermeer direct op gaf. Ook de tweede partij was een voltreffer. Marino Barkel trof het Franse toptalent Kevin Machtelinck. Door een paar vreemde opbouwkeuzes van Machtelinck kwam deze in de problemen. Barkel omsingelde het zwakke centrumpje van de Fransman en wist een fraaie overwinning te boeken.

Introductie scheiding

Bert Aalberts nam het op tegen Martijn de Leeuw, met wie hij in de pupillen- en aspirantentijd al menig duel uitvocht. Aalberts had lastig spel door een achtergebleven schijf maar hij wist op fraaie wijze remise te forceren. Gil Salome legde een risicovolle partij op de mat tegen de gevaarlijke Thijs van den Broek: na een half-open klassiek begin ging Salome in een naamloos skelet staan. Beide spelers speelden goed verder waardoor remise ook hier het resultaat was.
Met een 6-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen sloeg het noodlot toe. Elena Altsjoel was na passief spel in de problemen gekomen tegen Jasper Daems. In een dun standje was er voor Altsjoel geen redden meer aan. De partij tussen Herman Hilberink en de jonge Belg Hein de Cokere had een uitermate dubieus verloop. Hilberink stond niet geweldig totdat De Cokere een cruciale zetverwisseling beging waardoor Hilberink een schijf won. De partij kreeg een klassiek karakter en de in tijdnood geraakte Hilberink bracht de verkeerde variant op het bord: nadat de stand gelijk was getrokken bleek zelfs remise niet meer haalbaar.
Zo was de voorsprong verdwenen en stond er 6-6 op de borden. Vadim Virny had de zwakste speler aan Tilburgse zijde getroffen maar papier wint geen wedstrijden. Virny ging er dus vol voor en omsingelde de flankaanval van Sarah Rijgersberg. Hij wist een dam te halen en zette het eindspel onberispelijk om in winst. Odin Mol moest vervolgens een remise toestaan aan Jimmy Depaepe. Mol bereikte vrij weinig in de partij waardoor Depaepe een persoonlijk succesje kon boeken. Yuen Wong had een interessante partij tegen Mehmet Yoney. Toen de stellingen in elkaar schoven en het aantal beschikbare zetten tot een minimum daalde werd Wong slachtoffer van een damcombinatie. In het eindspel wat ontstond wist Yoney de winst, als die er al heeft ingezeten, niet te vinden. Een 8-10 voorsprong derhalve en het was aan Gerbrand Hessing om de wedstrijd te beslissen. Hessing voerde de druk langzaam op en opponent Sebastien Duplouy begon rare dingen te doen. Hessing won in het late middenspel een schijf en zette het eindspel zonder problemen om in winst. Eindstand 8-12 winst waardoor Westerhaar verder afstand neemt van de laatste plekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier