Eerste team WvM kopje onder

0
683

logo-WvM.jpgHet gevaar van een degradatiewedstrijd hangt al vrijwel het hele seizoen als een zwaard van Damocles boven het eerste team. Na de eerste wedstrijd gewonnen te hebben werd een zwakke serie neergezet. Na de winterstop werden belangrijke zeges geboekt en deze ronde zou het eerste zich veilig kunnen spelen. Dan moest er wel eerst afgerekend worden met de ambitieuze dammers van SNA uit Heerhugowaard.
Na een lange reis bleek dat SNA, dat de beschikking heeft over vele Afrikaanse topspelers, zich niet had versterkt voor deze wedstrijd. Na deze prettige constatering sloeg al snel het noodlot toe. De kersverse NK-finalist Marino Barkel speelde de Ghestem-doorstoot van Johan Wiering tegen. Barkel ruilde deze doorstoot echter op een ongelukkig moment af: Wiering sloeg toe met een niet al te moeilijke versie van de Coup Napoleon en SNA nam de leiding. Het eerste punt was voor Tomasz Miksa, die in een gortdroge partij niets bereikte tegen Dave Bleeker. Ook remise was er voor Yuen Wong, die Thomy Mbongo zonder al te veel moeite in toom hield.

Introductie scheiding

De stand werd gelijk getrokken door een van de weinige spelers in vorm: Vadim Virny. Hij wist tegen de sterke Ivo de Jong in klassiek een doorbraak over links te organiseren. Het eindspel bood werkelijk geen redding voor De Jong die dan ook opgaf. Bert Aalberts moest na een onverantwoorde aanval op de handrem wat hem wel het nodige stellingsnadeel opleverde. Opponent Mike Koopmanschap kon het voordeel niet uitbreiden waardoor de partij remise liep. De partij van Jan van Dijk was exemplarisch voor deze dag waarop maar weinig goed ging. Hij leek alle touwtjes in handen te hebben tegen Roy Coster, op papier de zwakste speler van SNA. Van Dijk lette even niet op waardoor Coster met een alerte zet elk verliesgevaar wist uit te bannen. Van Dijk moest ontgoocheld in remise berusten.
De 6-6 tussenstand leek nog perspectief te bieden maar de situatie op de borden duidde op een nederlaag. Herman Hilberink had het zwaar in klassiek maar de doorbraak die Mitchel Mensinga nam bood de Heerhugowaard-speler geen winstkansen. Odin Mol ging vervolgens kopje onder tegen Steven Wijker. In het middenspel ging Mol -met het oog op de andere borden- va banque spelen. Hij maakte niet veel later een vergissing die hem de partij kostte. Met de 9-7 voorsprong van SNA leek het wel beslist. Hans Vermin had met Alexander Schwarzman de nummer 1 van de wereldranglijst getroffen. Hij bood echter prima verzet en speelde eigenlijk een gelijkwaardige partij. Uiteindelijk kon Vermin een mooie remise laten bijschrijven. Gerbrand Hessing moest de laatste partij dus winnen. Hij bood de taaie Guido Verhagen een flankaanval aan die ook genomen werd. Het omsingelen blijft toch een lastig vak wat Hessing op een passieve positie kwam te staan. In een dun standje kon Verhagen naar een winnend eindspel afwikkelen waardoor het eerste uiteindelijk met 12-8 verloor.
De mineurstemming werd wat verlicht toen de uitslagen van de andere velden doorsijpelden. Weliswaar werd het eerste team ingehaald door SNA, maar concurrenten Gouda en Amsterdam gingen eveneens voor de bijl. De laatste ronde thuis tegen Gouda zal een spannende worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier