Eerste team Damclub WVM rukt op naar derde plaats

0
627

dammen_03
Na een regelmatige overwinning op Damclub Den Haag en dankzij de overwinning van Hijken DTC op Damvereniging VBI is ons eerste team geklommen naar de derde plaats op de ranglijst.

Promovendus Den Haag beschikt niet over toppers die van buiten de club zijn aangetrokken. Maar de ploeg uit de hofstad heeft wel goede spelers uit eigen regio in de gelederen. Dat resulteert in een homogeen team, zonder uitblinkers, maar ook zonder echt zwakke plekken. Een goede mix van jonge spelers en ervaring. Maar het ontbreken van een echte topper heeft de Hagenezen dit jaar al vele malen opgebroken. De ploeg loopt elke wedstrijd tegen enkele nederlagen aan en heeft onvoldoende kracht om die te compenseren.
Zo zou ook de thuiswedstrijd van Den Haag tegen ons WVM1 verlopen.

Na een degelijke remise van Hin Wong tegen één van de sterkere Haagse spelers nam de thuisploeg nog wel brutaal de leiding. Niek Kloppenburg raakt verstrikt in een opsluiting, worstelde zich nog wel los, maar ten koste van te veel nadeel om de partij op remise te houden. Even leek het dus spannend te worden, temeer omdat de posities op de meeste andere borden niet echt duidelijk waren.
Maar in het vierde speeluur werd het kwaliteitsverschil toch duidelijk. Eerst trok Jan Peter Patist (zijn vierde overwinning alweer dit seizoen) de stand gelijk. En na een remise van Danny Slotboom brachten overwinningen van gedeeld nationaal topscorer Alexander Getmanski en Auke Scholma de tussenstand op 8-4 in Westerhaars voordeel. Den Haag sputterde nog tegen, daarbij geholpen door Herman Hilberink, die in tijdnood zijn zeer goede stand eigenhandig om zeep hielp en zijn eerste verliespunten in het eerste team in dit seizoen opliep. Maar na de remise van Boudewijn Derkx en de overwinning van Peter Hoopman was de wedstrijd definitief beslist: 11-7 voor WVM.
Het duurde nog bijna twee uur voordat ook de laatste partij eindigde. Dik de Voogd had, zoals zo vaak dit seizoen, een voordelig eindspel op het bord. Waar het die andere keren net niet lukte om het voordeel in winst om te zetten, daar lukte het nu uiteindelijk wel. Eindstand 13-7 voor Westerhaar.

Over twee weken wacht de topper tegen Hiltex, dat één plaats hoger op de ranglijst staat. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden, we doen volop mee voor plaats twee, maar achter ons liggen VBI en Hijken op de loer om ons van het podium te stoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier