Eerste resultaten -veegactie- reclame-uitingen

0
734

twenterand.jpgDe veegactie reclame-uitingen is gestart. Uit de eerste resultaten en reacties blijkt dat de regels bewust en onbewust worden overtreden. Daarnaast is er ook begrip. De actie wordt voortgezet.

Tot nu toe zijn er 22 reclame-uitingen weggenomen door de toezichthouders en in bewaring gezet. Daarnaast zijn op verschillende locaties reclame-uitingen waargenomen die een meer permanent karakter hebben. De komende tijd wordt beoordeeld of deze reclame-uitingen illegaal zijn geplaatst en of er legalisatie mogelijk is. Als er sprake is van een illegale plaatsing waarvoor legalisatie niet mogelijk is, wordt de rechtmatige eigenaar aangeschreven de reclame-uiting te verwijderen. Wanneer legalisatie wel mogelijk is bestaat de keus uit een vergunning aanvragen of de reclame-uiting verwijderen.

Introductie scheiding

 

De gemeente Twenterand wil zo min mogelijk reclame-uitingen in de openbare ruimten en het landschap. Hoe hier vorm aan wordt gegeven, staat in de beleidsregel ‘Reclame- en verwijzingsborden en bewegwijzering gemeente Twenterand’. Deze beleidsregel is pas geactualiseerd, gepubliceerd en vastgesteld en ondersteunt de daartoe geldige wet- en regelgeving.

In de beleidsregel staat hoe met vragen over het plaatsen van reclame-uitingen wordt omgegaan. Ook staat erin wat de gevolgen zijn als deze zonder vergunning of ontheffing wordt geplaatst.

Als uw reclame-uiting door ons in bewaring is genomen, kunt u deze op afspraak terug krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier