Eerste punt in de 3de klasse is binnen!

0
653

afbeelding_102_400
Zaterdag 27 september speelde korfbalvereniging SDO uit Westerhaar haar 4de competitiewedstrijd in de derde klasse E. Tegenstander was kv Devinco uit Deventer. In de voorgaande duels was er nog geen punt gehaald door de ploeg uit Westerhaar. Alhoewel er bij vlagen overtuigend gespeeld werd en niet ondergedaan werd voor de tegenstander. Tegen Devinco zou ook alles uit de kast gehaald moeten worden om de eerste punten in de wacht te slepen.
SDO begon fel aan de wedstrijd en nam een kleine voorsprong. Devinco ging in de beginfase slordig met haar kansen om. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg SDO meer grip op het het aanvals spel van Devinco waardoor Devinco wel beter met haar kansen om moest gaan wilden ze niet de aansluiting in deze wedstrijd verliezen. In de loop van de eerste helft wist SDO de voorsprong uit te breiden naar 5-3. Vlak voor rust scoorde Devinco nog een keer. De ruststand was dan ook 5-4 in het voordeel van SDO, dat voor het eerst deze competitie met een voorsprong de rust in ging. Zaak was nu om deze voorsprong vast te houden of misschien zelfs uit te breiden.
Na rust kwam Devinco goed terug in de wedstrijd. Via 5-5, 6-5, 6-6 en 6-7 wist Devinco voor te komen. SDO werd hierdoor niet uit het veld geslagen en ging met nog meer felheid de duels aan. Dit werd beloond. Anderhave minuut voor tijd zette Brendan Stegehuis SDO weer op voorsprong: 9-8. Er volgende een spannende laatste minuut. Een halve minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde Devinco de gelijkmaker. Dit zou ook de eindstand zijn.
SDO speelde een goede wedstrijd ging goed de strijd aan en had op basis van werklust en felheid misschien wel 2 punten verdiend. Feit is dat SDO heeft haar eerste, belangrijke, punt in de derde klasse binnen.heeft!
SDO 2 speelde dezelfde middag tegen KIOS `45 2 uit Sibculo. SDO wist deze wedstrijd overtuigend te winnen met 15 – 6. SDO 3 verloor met 15 – 5 van Achilles 3. SDO 4 verloor met 8-1 van Blauw Zwart 5.