EERSTE OFFICIËLE HANGPLEK UITGELOPEN OP MISKLEUN

0
823

img_2722_1024x768_400De eerste officieel toegewezen hangplek voor jongeren in Westerhaar-Vriezenveensewijk (nabij het Kulturhus, red.) is hopeloos mislukt. Geen jongere die er rondhangt. Volgens één van hen omdat er door de gemeente totaal niet met hen is gecommuniceerd over de keuze van de plek.

De jongeren hebben jaren om een hangplek gevraagd. Een plek waar ze overdekt op een beschutte plaats met elkaar kunnen praten en samen zijn. Het college wilde echter steeds niet meewerken. Tot op enig moment het maar eens moest gebeuren. Het college stemde toe, omdat naast de jongeren ook vooral de politie en straathoekwerk hebben gepleit voor een vaste plek voor jongeren.

Rond de herfstvakantie was het dan zover. Een speciaal voor de jongeren gemaakte hangplek naast de parkeerplaats van het Kulturhus. De plek die de jongeren zelf hadden gekozen. Maar luttele dagen later was de hangplek alweer verwijderd van de gewenste plek. Zonder medeweten van de jongeren werd de hangplek naast de snackkeet geplaatst in open gebied. Met dit koude weer, maar ook als het regenachtig weer is, zeker niet prettig toeven.

Waarom de hangplek is verplaatst is voor velen een vraagteken. Delta TV belde met de gemeente voor een reactie, maar vanwege kerstvakantie was niemand bereikbaar.(Delta)

De hangplek moest verplaatst worden omdat het niet op gemeentegrond was geplaatst (red. WD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier