Eerste nederlaag Voorwaarts

0
934

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe vierde wedstrijd van het seizoen bracht de Voorwaartsen in Borne. BZSV de Blauwwitters had de eerste drie wedstrijden verloren. Drie wedstrijden waarin ook niet was gescoord. Voorwaarts moest het deze middag doen zonder drie geblesseerde basisspelers. René Nijhof, Michel Lensen en Mark Ekkel waren vervangen door Jamie Snippe, Israël Basmaci en Mark Bakhuis. In een rommelige eerste helft kreeg Voorwaarts enkele 100% kansen, echter Thijs te Hennepe hield zijn doel knap schoon. Ook BZSV was één keer heel dicht bij een doelpunt. Uit een vrije trap werd de bal net naast het doel van Dinand Stuifzandt gekopt. In de 43e minuut kregen de meegereisde supporters de schrik van hun leven toen scheidsrechter Schrik BSZV een penalty toekende. Hoewel Dinand Stuifzandt de goede hoek koos werd de strafschop onhoudbaar binnen geschoten.

De ruststand kwam hiermee op 1-0. Na de thee bleef Voorwaarts op zoek naar de aansluitingstreffer maar kansjes voor o.a. Gert Dogger, Jordy Harms, Patrick Webbink brengen niet de zo gewenste gelijkmaker. Na een actie van Israël Basmaci op rechts wordt zijn voorzet door Gerran Protzman net voorlangs geschoten. In de 65e kwam Wout Roelofs in het veld voor Gerran Protzman. Voorwaarts bleef aanvallen en in de 73e minuut wijst scheidsrechter Schrik naar de stip nadat een verdediger van BZSV de bal met de hand beroerde. Gert Dogger maakt gebruik van de geboden kans en laat de 1-1 optekenen. Lang kan Voorwaarts niet genieten want uit een counter is het Dario Andao André die Dinand Stuifzandt wederom passeert en de 2-1 op het scorebord brengt. Vlak voor tijd is het even schrikken wanneer Jordy Niks, in het veld gekomen voor Mark Bakhuis, “groggy” op het veld blijft liggen. Per brancard wordt Jordy naar de kleedkamer vervoert. Met Roy de Lange in de laatste minuten komt het niet tot de gelijkmaker. BZSV viert de eerste drie punten terwijl Voorwaarts teleurgesteld afdruipt. Volgende week kunnen de mannen van Ronald Dams de misstap herstellen in de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen. Deze wedstrijd begint om 14.30 op sportpark ’t Twistveen.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Bjorn Wessels, Rutger Slot, Mark Bakhuis (82e Jordy Niks, 85e Roy de Lange) Israël Basmaci, Patrick Webbink, Gerran Protzman (65e Wout Roelofs), Gert Dogger, Theo Mulder en Jordy Harms