Eerste Johan van Dijk toernooi een succes!

0
955

johan-van-dijk-toernooi-opening.jpgOp vrijdagavond 21 april werd het eerste Johan van Dijk toernooi georganiseerd bij damvereniging denk en zet/Witte van Moort. Met een opkomst van 20 dammers kon de organisatie niet klagen. De openingszet werd verricht door Johan va Dijk aan het bord van Marino Barkel en Bert Aalberts. Nadat voorzitter Bennie Hessing de deelnemers had toegesproken kon de strijd om de vleesschotels losbarsten.

Er werden 8 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarna vervolgens de ranglijst kon worden opgemaakt in de verschillende categorieën. In de hoofdklasse was het Bert Aalberts die op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Hij speelde slechts 3 keer remise en won vijf keer. Ondanks zijn overwinning op Marino Barkel, strandde Gerbrand Hessing op 1 punt achterstand van Aalberts op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Theo Leoné uit Borne. Leoné die sinds kort weer lid is geworden van damclub Witte van Moort laat met zijn derde plaats zien dat hij het dammen nog niet is verleerd! Marino Barkel stelde wat teleur met een 4e plaats.

Introductie scheiding

In de eerste klasse werd Gerwin Mollink kampioen. Mollink behaalde 9 punten en bleek clubgenoten Alex Noppers en Johan van Dijk op weerstand voor. In de tweede klasse was het huisdammer Co Schreurs (jaren lang lid van WvM), die er met de vleesschotel vandoor ging. Schreurs behaalde 7 punten en bleek Koert Meuleman op weerstand voor. Roelof Schippers eindigde als 3e met een totaal van 5 punten.

De organisatie kon terugzien op een geslaagd toernooi en zal het toernooi voor volgend jaar weer op de kalender zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier