Eerst team van WvM sluit seizoen goed af

0
682

barkel.jpgAfgelopen zaterdag nam het eerste team het thuis op tegen Damlust Gouda. Ze moesten deze wedstrijd winnen om elk degradatiegevaar uit te bannen, maar de algemene tendens was dat een gelijkspel ook voldoende was. Bij het arriveren van Gouda bleek dat ze hun topscorer Martijn van IJzendoorn niet bij zich hadden wat de kansen op een goede afloop al danig vergrootte.
De wedstrijd was amper twee uur oud of er was wapengekletter aan het bord van Herman Hilberink. Zijn opponent Ruud Kloosterman was begonnen met de uitvoering van een fraaie combinatie en het publiek stroomde toe. Na het weggeven van vijf schijven bleek dat een cruciale schijf van Hilberink er niet meer stond waardoor de combinatie niet opging : 2-o voor Westerhaar. Vervolgens was er remise voor Tomasz Miksa na een rustige partij tegen Harry Clasquin.

Introductie scheiding

 Jan van Dijk nam het op tegen de Goudse topman Erno Prosman. Van Dijk nam een gewaagde opstelling in op zijn lange vleugel die evenwel speelbaar leek. Helaas zag Van Dijk een forcing over het hoofd waarna het 3-3 stond. Edwin Twiest had een interessante partij tegen Martijn van der Klis. Hij omsingelde de centrumaanval van de Gouwenaar. De aanval verdween van het bord waarna de partij in remise verzandde. Bert Aalberts speelde een centrum-omsingeling tegen Erik Hoogendoorn. Hoogendoorn verdedigde echter bekwaam waardoor ook deze partij in remise eindigde. Gil Salome had in zijn partij tegen Teun van de Krol de overhand, maar hij kwam ook niet verder dan remise. Gerbrand Hessing had een voor hem bekende theoretische variant op het bord gekregen. Hij nam Friso Fennema in de korte vleugelopsluiting en leek lange tijd het beste van het spel te hebben. Helaas raakte Hessing in het late middenspel het spoor bijster waardoor hij de partij verloor. Odin Mol speelde tegen de gelijkwaardige Ben Provoost een goede partij. Hij kreeg het nodige stellingsvoordeel maar Provoost staat bekend om zijn degelijkheid en bezweek niet. De stand werd gelijkgetrokken door Yuen Wong, die met sterk centrumspel zijn opponent Peter van Eck onder de duim hield. Met de 9-9 stand was alleen Marino Barkel nog bezig. Hij was tegen invaller Gerardo IJssel bezig met een flankomsingeling maar het kostte hem de nodige zweetdruppels om de winst ook uiteindelijk binnen te halen. Na een kleine vijf uur was het pleit dan toch beslecht en Barkel won. Eindstand 11-9. Het eerste team eindigde het seizoen met tien punten op de veilige achtste plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier