Eenvoudige middag voor dammers Witte van Moort in Tilburg

0
748

dammen_131_02Afgelopen zaterdag stond voor damclub Witte van Moort de uitwedstrijd tegen Micone uit Tilburg op het programma. Vooraf werd nog gewaarschuwd dat het wel eens een hele taaie middag kon gaan worden. Al na één uur spelen werd echter de score geopend door Auke Scholma die Joeri Hezemans fopte met een openingstrucje. Deze voorsprong werd enige tijd later verdubbeld door een mooie overwinning van topscorer Marino Barkel. Door middel van een sterk centrum dwong hij zijn tegenstander Toby Hage eerst naar de rand om vervolgens een aanval te openen op de korte vleugel van Hage, die deze niet kon pareren en zodoende moest capituleren.
Met een blik op de overige borden bleek al wel dat de overwinning binnen gehaald moest kunnen worden. Dat dachten ook Dik de Voogd en Niek Kuijvenhoven die de voorsprong consolideerden door remise overeen te komen met hun tegenstanders.
Micone deed vervolgens nog wel wat terug door een overwinning van Toine Brouwers op Edwin Twiest. Spannend werd het echter nooit, want niet veel later werd de voorsprong alweer verdubbeld door Ben Provoost die de theoretische opening veel beter kende dan zijn tegenstander en hem vervolgens in grote moeilijkheden bracht en niet veel later een schijf veroverde en de partij won. Boudewijn Derkx bouwde deze voorsprong uit door een regelmatige overwinning op de Belg Bryan Wollaert, waarna de drie jongsten uit het team van Witte van Moort, Martijn Rentmeester, Casper Remeijer en Bert Aalberts, de eindstand bepaalden op 13-7 door alle drie remise overeen te komen met hun tegenstanders. Op zaterdag 16 oktober wacht voor Witte van Moort de belangrijke thuiswedstrijd tegen landskampioen VBI uit Huissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier