Een goed Voorwaarts maakt het koploper moeilijk maar verliest

0
706

logo-vv-voorwaarts-125.jpgAlweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor Voorwaarts een vreemde eerste seizoenshelft. Het begon goed met een mooie reeks vriendschappelijke wedstrijden en een goede beker ronde. Ook de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen waren goed te noemen. Daarna een slechte periode met een aantal terechte verloren wedstrijden maar ook een aantal onterechte. Al met al staat Voorwaarts veel te laag, dat zeggen elke week de tegenstanders na de wedstrijd, maar aan complimenten heb je niet veel als de punten telkens achter blijven.
DZSV daar in tegen heeft het niet moeilijk. De ploeg scoort veel in het laatste kwartier maar staat boven aan en heeft al een periodetitel op zak. Trainer Beverdam werd vandaag niet geassisteerd door Ron Legebeke die met een rug blessure niet mee was gereisd naar Dinxperlo . Om precies half 3 floot scheidsrechter Gerrevink voor het start signaal en vanaf het eerste moment was het duidelijk. Voorwaarts ging geen gemakkelijke middag krijgen in Dinxperlo. De thuisploeg was de ploeg met het balbezit. Voorwaarts kon er niet uit voetballen en moest net als Dinxperlo de lange bal veelal hanteren waarbij de middenvelders de ballen alleen maar hoog over zich heen zagen vliegen en niet of nauwelijks mee konden doen.

Introductie scheiding

Geen van beide teams werd gevaarlijk en het duurde tot in de 36ste minuut tot de eerste doelpoging van Voorwaarts tot stand kwam. Dit keer werd er wel gecombineerd en uiteindelijk kwam Jordy Harms tot een doelpoging maar de bal ging echter kansloos voorlangs. Ook de thuisploeg kon geen echte kansen creëren voor hen duurde het nog langer. In de 43ste minuut kwam DZSV met een snelle uitval over rechts en verraste de Voorwaarts verdedigers maar Dinand Stuifzandt wist de bal tot corner te verwerken.
Na de rust kwam DZSV fel uit de startblokken. Voorwaarts moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen in deze periode , maar na een minuut of 10 leek de storm een beetje geluwd en kwam Voorwaarts weer wat beter in de wedstrijd. Toch bleef DZSV de betere ploeg . In de 51ste minuut leek het toch dat Voorwaarts op een voorsprong kwam. De afvallende bal werd door Tim Harms tegen de lat gewerkt en de rebound door Gert Dogger ingekopt. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de middenstip maar de grensrechter van DZSV stond nog met zijn vlag omhoog. De scheidsrechter besloot alsnog het doelpunt af te keuren dit tot grote frustratie van de Voorwaartsen. DZSV was gewaarschuwd. Maar hoe langer de wedstrijd duurde kon je zien dat het niet goed kon blijven gaan. Voorwaarts verdedigde goed, dat moet gezegd worden, maar het werd wel steeds verder achteruit gedrongen door DZSV. Het duurde tot in de 74ste minuut tot de thuis ploeg bij een van de spaarzame kansen de bal bij een van hun spitsen kreeg die door een mêlee van spelers de bal binnen kon schieten. Voorwaarts moeste wat en ging met meer aanvallers spelen maar daardoor kreeg DZSV steeds meer ruimte. De verdedigers deden goed werk en ook Dinand Stuifzandt moest een aantal keren handelend optreden. Maar wat Voorwaarts ook probeerde het doelpunt werd niet meer gemaakt en DZSV kon zich Herbstmeister noemen. Voorwaarts kon aan de lange terug reis beginnen, maar wel in de wetenschap dat we met dit elftal en de goede instelling van de afgelopen weken ons geen zorgen moeten maken . Na de winterstop gaan we punten pakken daar ben ik van overtuigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier