Een geslaagd schoolconcert door CBS De Fontein-locatie Hoofdweg

0
1792

In de afgelopen weken hebben de kinderen van CBS De Fontein-locatie Hoofdweg uit Westerhaar hard geoefend om een fantastisch schoolconcert neer te zetten. En oefening baart kunst….want op 28 november hebben alle kinderen van de school hun medewerking verleend en een heus concert gegeven voor alle ouders.

Directeur Esther van der Schee vertelt dat ze bijzonder blij is met de toegekende subsidie Impuls Muziekonderwijs. Met deze gelden is het mogelijk om de kinderen kennis te laten maken met de verschillende aspecten van muziek. Dankzij de samenwerking met Kaliber Kunstenschool en Christelijk Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Westerhaar hebben alle kinderen de gelegenheid gekregen om tijdens de muzieklessen een instrument te bespelen, hetzij klokkenspel, trompet of slagwerk. Daarnaast wordt de subsidie ook ingezet voor teamnascholing. Dit schooljaar wordt er een nieuwe methode voor muziekonderwijs aangeschaft en Kaliber Kunstenschool zal de school begeleiden bij de invoering.

De eerste vorderingen op muzikaal gebied werden op 28 november aan alle ouders van school ten gehore gebracht. In een volle zaal bij SDG hebben de kinderen laten horen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het jeugdorkest van SDG ondersteunde hierbij.
Al met al een geslaagd project dat zeker voor herhaling vatbaar is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier