Een dansfestijn zonder prijzen

0
1053

Door Bekers? Medailles? Die delen ze niet uit bij het dansspektakel van Twenterand. Vele sportievelingen uit de gemeente gooien morgenavond de spieren los in kulturhus De Klaampe in Westerhaar.

Want bewegen, daar draait het om volgens de leden van Stichting Dansspektakel Twenterand. En hoe dat gebeurt, maakt niet uit. ,,We delen geen prijzen uit”, verduidelijkt Ina Dubbink van de stichting.

De stichting wil bezoekers duidelijk maken wat het belang is van bewegen. ,,Wij hopen dat mensen na het bijwonen van het dansspektakel meer gaan bewegen op muziek, dat is ons doel”, vertelt Bonnette Kuilder, eveneens van de organisatie.

Het festijn vond vorig jaar nog plaats in sporthal De Stobbe in Vroomshoop. ,,Maar we zijn er voor heel Twenterand” , verklaart een ander lid, Heleen Lamberink. ,,Bovendien is het kulturhus groter dan De Stobbe”, weet Kuilder.

Bezoekers kunnen in De Klaampe genieten van 37 optredens van majorettes uit Den Ham en Vroomshoop, dansers van Djon Brunsman en Dance Studio Sportlook, jongens en meiden van de gymnastiekverenigingen DSV Westerhaar, KEV Vriezenveen en SV `45 Den Ham, sporters van Informo Sports, Divago en Befit Westerhaar, de Westerhaarse countrydansers en musici van Muziekschool Twente. Daarnaast verzorgen de Brabantse Lisa, Amy en Shelley – de winnaressen van het AVRO Junior Songfestival – een gastoptreden.

Wordt er dan helemaal niets uitgereikt? Toch wel. De organisatie vroeg kinderen uit Vroomshoop een logo te bedenken voor Stichting Dansspektakel Twenterand. De winnaar of winnares wordt morgen bekendgemaakt en krijgt een T-shirt met daarop het gloednieuwe, zelfbedachte logo plus een ander cadeau. Kaarten zijn tot morgenmiddag 16.00 uur te koop bij Sportlook in Vroomshoop. Belangstellenden moeten snel zijn, want volgens de organisatie zijn er nog maar zo`n honderd kaarten beschikbaar. De middenstand in Westerhaar ondersteunt de organisatie financieel. Het dansspektakel begint om 19.00 uur en duurt tot omstreeks 22.30 uur. De zaal is vanaf 18.00 uur geopend. (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier