Een bont gekleurde lucht boven Twenterand.

2
821

asterix-obelix.jpgWESTERHAAR – Stichting Vliegerfeest Twenterand houdt op 30 juni en 1 juli de 3e editie editie van het Int. Vliegerfestival Twenterand. Liefhebbers van vliegeren, vliegers en vrolijke kunstwerken kunnen hun hart ophalen aan de rand van Westerhaar.

De organisatie is in handen van de Twentse VliegerVrienden, bestaande uit familie Plattje, de Vries en Van der Veen en vele vrijwilligers.

De derde editie van het festijn is nog groter dan vorig jaar.
Op dit moment hebben zich bijna 300 vliegeraars aangemeld uit binnen en buitenland.

Er komen honderden indrukwekkende vliegers van reusachtige en kleine afmetingen. Een deel van de vliegers wordt tentoongesteld op het vliegerterrein, anderen gaan over tot actie en laten de vaak zelfgebouwde vliegers de lucht in gaan. Wat te denken van Astrix en Obelix en Super Mario van zo’n 15 meter?

Promotiefilm Vliegerfeest Twenterand 2012

Introductie scheiding

Zowel op zaterdag en zondag is er veel te beleven aan de Leidijk-Oost in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Een expositie van Japanse vliegers, een ballonnenclown, springkussens, workshop vliegers maken voor de kinderen en een ballet met vliegers. Vliegers worden bestuurd door 4 lijnen en dansen op muziek door de lucht en vormen zo verschillende figuren.

Ook is er weer knuffeldropping. Breng je kleine knuffel mee. Deze gaat dan met de vlieger omhoog en de knuffel komt aan een parachute weer naar beneden. Natuurlijk krijgt jouw knuffel dan een mooi “parachutespringdiploma” mee naar huis.

Ook is het terrein dit jaar met 10 hectare uitgebreid voor de bestuurbare vliegers. Hier kan worden gereden met buggys en boards. Dit alles wordt aangedreven door (hoe kan het ook anders) een vlieger. Ook wordt er op dit terrein een vechtvlieger toernooi georganiseerd. Vliegeraars proberen dan elkaars vliegerlijn door te snijden.
Zaterdag is er een speciale programma: er stijgen ’s avonds hete luchtballonnen op vanaf het terrein en later op de avond is er een nacht/avond show. Verschillende vliegers komen het veld over en worden verlicht met lampen. Ook zijn er vliegers versierd met reflex band. Neem dus u zaklantaarn mee en ontdek wat er zoal op de vliegers is gestikt.
Dit alles, incl entree en parkeren, is gratis!!

Op de website www.vliegerfeesttwenterand.nl kunt u veel meer informatie vinden over dit evenement.

img-1097-1024x768.jpgimg-1709-1024x768.jpg
japanse-vliegers-1024x768.jpg23-6-2012-21-03-19.jpg
img-1661-1024x768.jpgimg-1716-1024x768.jpg

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier