Een beroerte…houdt je bezig

0
942

logo_thuiszorg_1010
Op woensdagavond 20 februari a.s. organiseert het Steunpunt Informele Zorg in de gemeente Twenterand een themabijeenkomst voor mantelzorgers.
Het onderwerp van deze avond is: “een beroerte… houdt je bezig”

Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 30.000 mensen voor het eerst een beroerte (CVA: Cerebro Vasculair Accident). Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen`. Dit kan een herseninfarct zijn of een hersenbloeding. In beide gevallen is er sprake van een CVA (beroerte) waarbij delen van de hersenen – meestal onherstelbaar – worden beschadigd.
Een beroerte kan zowel lichamelijk als geestelijk grote gevolgen hebben. Voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn directe omgeving. Iemand kan lichamelijk goed gerevalideerd zijn maar toch anders reageren. Anderen weten niet altijd hoe om te gaan met deze veranderingen.

Mevr. Corine Timmers, CVA verpleegkundige MediThuis bij het Twenteborg Ziekenhuis, zal een lezing geven. Onderwerpen die hierin aan de orde komen zijn: wat is CVA, wat zijn de gevolgen voor degene die getroffen is maar ook voor de omgeving (de mantelzorgers), praktische tips in de omgang, welke hulp en begeleiding is mogelijk.
Vervolgens zal de film “een beroerte…houdt je bezig” vertoond worden.
Er zal ruim gelegenheid zijn om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.
Een panel van deskundigen zal vanuit een breed kader de vragen zo volledig mogelijk beantwoorden. Het panel bestaat uit: Corine Timmers (MediThuis), Anita Groot Obbink (Vrijwillige Thuiszorg, Steunpunt Informele Zorg), Hanneke Bolte (Caro Care Thuiszorg), Thea Geertman (MEE Ijsseloevers).

De avond start om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. De avond is gratis toegankelijk voor familieleden (mantelzorgers) en geïnteresseerden.
Locatie: Gebouw Irene, Julianastraat 27, Vroomshoop.
Opgave is niet nodig.

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht op de inloopspreekuren voor mantelzorgers op dinsdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 in Vroomshoop (Zorginformatiepunt, Julianastraat 31) en op dinsdagochtend van 11.00 uur tot 12.30 uur in Vriezenveen (Gezondheidscentrum Weemelanden, Koningsweg 28).
Op dit spreekuur kunt u als mantelzorger ook terecht voor een praatje, informatie en advies, een luisterend oor en/of doorverwijzing naar vrijwilligersorganisaties.
Mantelzorgconsulent Anita Groot Obbink staat u graag te woord.
Telefoonnummer: 06 10169285 / b.g.g. 0548-638830

In het Steunpunt Informele Zorg Twenterand werken de volgende organisaties samen: Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Zonnebloem Vriezenveen, Zonnebloem Den Ham, Rode Kruis afd. Twenterand, Vrijwillige Hulpdienst Vriezenveen, Alzheimer regio Almelo e.o., Stichting Terminale Thuiszorg Almelo e.o., Samenwerkende Ouderenorganisaties Twenterand (SOOT), Platform Gehandicapten, Zorginformatiepunt/Stichting voor welzijn en zorgvragen, Reggeland Zorgvoorzieners, Thuiszorg NoordWest Twente, Caro Care, Stichting Zorgaccent, MEE IJsseloevers, Meulenbelt Zorg, Gemeente Twenterand.
Algehele coördinatie Steunpunt: Vrijwillige Thuiszorg (0548-638830)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier