Eddie Hilberink Overijssels Kampioen sneldammen

0
764

 
dammen_131_01Zaterdag 20 december werd in de bridgeclub in Almelo het jaarlijkse Anton Jurg sneldamtoernooi gehouden, hieraan is ook het Overijssels kampioenschap sneldammen aan verbonden.
Damclub Witte van Moort was goed vertegenwoordigd in de diverse klasse`s, In catogorie C was de hoop gevestigd op Henk de Wit, Joey Slot, Adriaan Noppers en Bennie Lawant. De eerste 2 waren terug te vinden in de achterhoede maar Adriaan en Bennie deden mee om te prijzen, aan het eind van het toernooi bleek een podiumplek voor Adriaan net te hoog gegrepen en eindigde op de 5e plek, Bennie Lawant zorgde wel voor een grote verrassing door het zilver te grijpen en daarmee ook een plek in de Nederlandse halve finales te bemachtigen.
In de B catogorie waren er niet zoveel WVM-ers present, maar Leonie de Graag die zich ingeschreven had in de Dames klasse deed hier mee, ze werd hier verdienstelijk 5e, net buiten de prijzen. wel won ze het damesklassement aangezien ze de enige deelneemster was.
De hoogste klasse was een waar WVM toernooi, met maar liefst 8 van de 12 deelnemers van onze club. Op de helft van het toernooi waren er nog 4 kanshebbers voor de titel, al had Danny Slotboom de beste papieren. 2 rondes voor het einde kon het Danny eigenlijk niet meer ontgaan, maar toen sloeg het noodlot toe. Danny verloor op rij van clubgenoot Gerbrand Hessing en Gert-Jan Kolste uit Almelo.
Hierdoor kon Eddie Hilberink (die het hele toernooi zeer sterk speelde) in de laatste ronde genoegen nemen met een punt tegen clubgenoot Bart Stegeman, die daardoor op een gedeeld 2e plek terecht kwam. In de barrage om de 2e plek en het overgebleven NK ticket was Bart te sterk voor Danny. Gerbrand completeerde het WVM feestje door op de 4e plek te eindigen, net voor oud nederlands kampioen Jos Stokkel.
De overige 4 WVM-ers eindigde in de achterhoede, Alex, Jeroen, Niek en Gerwin konden net niet aanklampen bij de top.

Naam Punten Club

1e Eddie Hilberink 17 WVM NK
2e Bart Stegeman 16 WVM NK
3e Danny Slotboom 16 WVM
4e Gerbrand Hessing 15 WVM
5e Jos Stokkel 13 Hengelo
6e Gert-Jan Kolste 11 Almelo
7e Anton Jurg 10 Almelo
7e Gert-Jan Hoeve 10 Hattemerbroek
9e Gerwin Mollink 9 WVM
10e Niek Kloppenburg 8 WVM
11e Jeroen Schokker 4 WVM
12e Alex Noppers 3 WVM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier