Droomstart Voorwaarts door volle winst bij ASC 62 in Dalfsen

0
1114

vwasc.jpgVoorwaarts kent een moeilijke start van het nieuwe seizoen. Alle wedstrijden in de voorbereiding werden verloren mede doordat het in een loodzware bekerpoule was belandt. Ook waren er al snel blessures waardoor er weinig kansen waren om vertrouwen te kweken.
Voor trainers Beverdam en Deijk moesten opnieuw puzzelen maar gelukkig waren er veel vaste waarden terug. De nieuwe aanvoerder is keeper Dinand Stuifzandt die met al zijn ervaring dit seizoen deze verantwoording neemt.
Vanaf de aftrap liet ASC’62 haar bedoelingen zien, ze drongen Voorwaarts snel achteruit. Al na 2 minuten keek het team tegen een 1-0 achterstand aan en leek een nieuwe nederlaag aanstaande. Temeer omdat ASC’62 bleef aandringen en met name de linksbuiten van de thuisploeg was zeer gevaarlijk. Na zo’n 20 minuten kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd en deelde wat speldenprikjes uit. Toch had ASC’62 de betere kansen maar de verdediging en keeper Stuifzandt hielden stand. Pas in de 19de minuut kreeg Voorwaarts de eerste echte kans. Een goede opbouw met snelle positie wisselingen was de basis en uiteindelijk wist Gert Dogger de bal bij Jordy Harms te krijgen die rakelings over schoot. Dat gaf de mannen uit Wetsterhaar moed omdanks dat de ploeg van trainer Marcel Waaijer de controle bleef houden. In de 36ste minuut resulteerde dit in een niet te missen kans voor de spits van ASC’62 maar hij was niet rustig genoeg en schoot naast waardoor Voorwaarts in de wedstrijd bleef. Voorwaarts bleef knokken en werd gedurende de 2e helft gevaarlijker. Er werd goed gecombineerd en bij een van die aanvallen was het raak. Een goed op gezette aanval , snelle passes en goed loopwerk van Bram Visser en Jordy Harms waren de aanleiding. Een prima een-twee tussen laatst genoemden zorgden ervoor dat Jordy Harms in het 16 meter gebied werd gevloerd waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Gert Dogger nam zijn verantwoording en schoot onberispelijk binnen, onhoudbaar voor de keeper van ASC’62. De stand 1-1 was misschien een beetje tegen de verhouding in op dat moment maar voor Voorwaarts was dat een heerlijke steun in de rug. Tot de rust kwamen beide ploegen niet meer in de problemen waardoor er gerust werd met een 1-1 tussenstand.

Na de rust zagen we een getergd ASC ’62. Voorwaarts moet de eerste 5 minuten wederom achteruit en moet alle zeilen bij zetten om de 2de goal van ASC te voorkomen. Daarna kantelde de wedstrijd. Voorwaarts gooide de schroom van zich af, ging beter spelen en zette bij vlagen de thuisploeg onder druk. In de 62ste minuut wordt Jordy Harms in stelling gebracht door een verre inworp van Roy de Lange. De bal wordt netjes door hem gecontroleerd echter het schot uit de draai gaat over. De wedstrijd golfde op en neer. Zowel ASC als Voorwaarts wilden voetballen en dit zorgde ervoor dat de supporters van beide ploegen een spannende wedstrijd zagen. Beide teams kregen kansen en in de 67ste minuut kwam Voorwaarts met de schrik vrij toen ASC’62 een vrije kans net naast kopte. De wedstrijd naderde de eindfase en ASC’62 nam het initiatief weer over, nam meer risico’s en drukte Voorwaarts opnieuw achteruit. Daardoor ontstond er wel meer ruimte voor de counter, het wapen waar Voorwaarts veel succes mee had. In de 88ste minuut gebeurde dan ook het ongelooflijke. Lars Bove wist de bal over de verdediging te leggen en in de loop van de snelle Harms. Jordy controleerde de bal goed en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. Een voorsprong in de eerste competitiewedstrijd met nog 2 minuten en wat blessuretijd op de klok. De Voorwaarts supporters lieten zich horen en moedigden hun spelers aan dit vast te houden. ASC’62 drong nog aan maar Voorwaarts hield stand waarna na 94 minuten de scheidsrechter de wedstrijd af floot.
Een ongelooflijke goede start van het nieuwe seizoen waar het in de voorbereiding zo moeilijk had. Waar het in de oefen- en bekerwedstrijden te kort kwam en vaak onsamenhangend was stond er nu een ploeg dat voor elkaar wilden werken. We zagen de strijd, vechtlust en passie terug van vorig seizoen waarin de ploeg kampioen werd. Deze ingrediënten zijn nodig voor de 2e klasse. Een droomstart in de competitie na een zeer moeizame voorbereiding geeft de mannen zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden, de eerstvolgende thuis tegen DZSV.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Roelofs, Slot, Bove, Dogger, D. ter Braak (70. Postma), Visser (45. T. ter Braak) en Harms