Dronken automobilist zonder geldig rijbewijs van de weg gehaald

0
787

logo_pollitieEen 18-jarige automobilist uit Vriezenveen werd maandag 14 juni aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde zonder dat hij in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Maandag 14 juni omstreeks 21.00 uur zagen surveillerende agenten, op de Leidijk in Westerhaar-Vriezenveensewijk, een bestuurder van een auto rijden die ze wilden controleren. Ondanks optische signalen van de politie bleef de automobilist zijn weg vervolgen waarbij hij snelheden van 90 km/h haalde waar 50 km/h is toegestaan. De automobilist bleef de stopsignalen van de politie negeren, ondanks dat hij in de spiegel naar de politie bleef kijken. Op de wegversmalling naar de Sluiskade NZ kwam de automobilist klem te zitten. De politieagenten namen snel de sleutels uit het contactslot zodat de automobilist niet verder kon rijden.
Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 18-jarige man uit Vriezenveen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,29 promille uit.
Proces-verbaal wordt opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, overschrijden van de maximum snelheid en het niet voldoen aan een stopteken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier