Dronken automobilist steelt zijn net verkochte auto en moet rijbewijs inleveren

0
710

logo-Politie.jpgEen 31-jarige man uit Coevorden raakte vrijdag 6 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol zijn net verkochte auto bestuurde.

Vrijdag 6 januari omstreeks 14.30 uur zag een oplettende getuige een slingerende automobilist rijden op de N36, ter hoogte van Westerhaar-Vriezenveensewijk. De politie werd ingeschakeld. In het centrum van Westerhaar-Vriezenveensewijk werd de auto aangetroffen. De bestuurder negeerde het stopteken van de agenten en reageerde niet op de optische signalen van de politieauto. De bestuurder vervolgde zijn weg in de richting van Vriezenveen. Agenten wisten de bestuurder toch tot stoppen te dwingen en konden de 31-jarige bestuurder aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de 31-jarige automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Introductie scheiding

 De ademanalyse op het bureau wees 1,68 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Bij navraag bleek dat de man eerder die dag zijn auto had verkocht. Van de verkoopopbrengst bezocht de man een café. Toen de man besefte dat hij geen vervoer naar huis had, stal hij zijn pas verkochte auto terug met behulp van een reservesleutel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier