Drienerlo stopt zegereeks Voorwaarts en speelt gelijk in Westerhaar

0
604

vw222.jpgDrienerlo stopt zegereeks Voorwaarts en speelt gelijk in WesterhaarVoorwaarts is bezig met een goede reeks waarin het nog volop strijdt voor de 3de periode en de stand in de ranglijst. Drienerlo is hierin een directe tegenstander die ook voor de 3de periode en de stand moet vechten. Drienerlo had deze week al een inhaalwedstrijd gespeeld tegen kampioen de Esch.

Om half 3 floot scheidsrechter Boomsma af op sportpark Twistveen. De wedstrijd begon een beetje afwachtend, beide ploegen namen een afwachtende houding aan en er gebeurde niet veel de eerste 10 minuten van de wedstrijd.Het harde en hobbelige veld maakte goede combinaties onmogelijk. Voorwaarts was wel beter en dreigender en dat resulteerde in de 11de minuut in een prachtig doelpunt. Voorwaarts veroverde de bal op het middenveld en Bernd Bove gaf een goede pass naar Gert Dogger die zich goed vrij speelde. Gert gaf een prachtige steekbal waarmee Jordy Harms richting doel kon en zoals iedereen verwachte wist hij dit klusje te klaren en kon de 1-0 op het bord te zetten. Hierdoor moest er bij Drienerlo een schepje bovenop zette Voorwaarts hoog vast.

Al op de midden lijn werd de opbouw verstoord door de aanvallers van Drienerlo. Aanvoerder Nijhof ging door dit storen de fout in en leed balverlies. De aanvaller kon richting doelman Stuifzandt die hij kansloos liet en de 1 – 1 aantekende. Voorwaarts kon weer opnieuw beginnen. De oranjehemden hadden het beste van het spel. De middenvelders en aanval maakten het Drienerlo in deze fase lastig en moeste meerdere keren aan de noodrem treken. In de 19de minuut werd Gert Dogger net buiten de 16 meter onderuit werd getrokken door een verdediger. De vrije trap werd door hem zelf met een mooie krul richting de kruising geschoten maar de bal ging net over. In deze fase was Vooraarts betere partij. Drienerlo kwam er bijna niet uit maar ook Voorwaarts kon de trekker niet overhalen. Tot in de 24ste minuut wederom Jordy Harms in bal bezit kwam en vanuit het niets de bal prachtig in de bovenhoek schoot waarmee de 2-1een feit was. Het leek dat dit voor Drienerlo het teken was om er wederom een schepje bij te doen en werd steeds gevaarlijker. Voorwaarts moest achteruit en kon niet veel meer dan verdedigen en kwam bijna niet meer toe aan voetballen. Het leek er op dat Voorwaarts met een voorsprong zou gaan rusten maar in de 44ste minuut kreeg Drienerlo een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. De bal werd in eerste instantie niet goed ingeschoten maar doordat de verdediging van Voorwaarts de bal niet weg kreeg kon een attente aanvaller de bal vrij inschieten en Stuifzandt kansloos achterlaten.
Na de rust bepaalde Drienerlo het wedstrijdbeeld en moest Voorwaarts achteruit. In die fase mocht Voorwaarts van enig geluk spreken dat het niet achter kwam. Na dat de storm een beetje was geluwd kwam Voorwaarts iets beter in het spel zonder echte kansen te creëren. Die waren er wel voor Drienerlo , echter doelman Dinand Stuifzandt wist zijn een aantal keren goed te redden. Voorwaarts was de kluts kwijt en voetbalde niet meer. Het doelpunt voor Drioenerlo hing in de lucht. Het was voor Voorwaarts een gevecht tegen zichzelf Voorwaarts kwam er niet meer uit. Telkens konden de aanvallers van de bezoekers gevaarlijk worden. Trainer Deijk greep in en haalde Jordy Harms van het veld en bracht Jordy Niks ervoor terug. De bezoekers waren op zoek naar de voorsprong en ging met steeds meer mensen voor de bal spelen. Er ontstond ruimte maar Voorwaarts wist daar geen gebruik van te maken. Ook de tegenstanders kregen geen echte kansen en de wedstrijd leek op een gelijk spel af te stevenen. Toch wist Voorwaarts de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. In de 82e minuut kreeg Jordy Niks een diepte pass waarin hij halverwege de helft van de tegenstander de bal controleerde en met een fraaie lob over de te vroeg uitkomende doelman van Drienelo in het lege doel schoot. Voorwaarts leek dus toch de volle buit binnen te slepen hetgeen niet verdiend kon worden genoemd. Nog een paar minuten de boel dicht houden en de 3 punten waren binnen. Dit scenario is niet voor Voorwaarts weggelegd. Aanvaller Maduro van Drienerlo slalomde in de 88e minuut in zijn eentje met een laag tempo door de defensie van Voorwaarts. Hij passeerde 3 man en kon daarna de bal ongehinderd in de rechter hoek achter doelman Stuifzandt schieten. Spannend werd het niet meer in de laatste minuten van de wedstrijd en de goed leidende scheidsrechter floot na 93 minuten af. Voorwaarts mocht zeker gezien de 2de helft niet mopperen met 1 punt maar had met een beetje meer meedogenloosheid stiekem de 3 punten op zak kunnen houden, zeker als je kort voor tijd het beoogde doel binnen handbereik hebt.
Volgende week speelt Voorwaarts bij de buren uit Sibculo. De volle winst is nodig om mee te blijven doen om een prijs.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Nijhof (Wessels), L. Bove, Slot, Roelofs, ter Braak (Meier), B. Bove, Smelt, J. Harms (Niks), T. Harms