Drie punten voor Voorwaarts

0
695

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag stond voor Voorwaarts de uitwedstrijd tegen Avereest op het programma.
De laatste overwinning deze competitie was uitgerekend de thuiswedstrijd tegen hetzelfde Avereest. Voorwaarts trainer Tonnie van Veen kon over een bijna fitte selectie beschikken. Ook Mark Smelt was weer fit en begon op de bank. De eerste 10 minuten liet Voorwaarts duidelijk blijken dat het alleen maar genoegen nam met een overwinning. In de 12e minuut was het dan ook al raak, Mark Ekkel liet zich de kans, die Israël Basmaci hem bood, niet ontnemen en scoorde de 0-1. De opluchting bij spelers, begeleiding en supporters was groot. Avereest liet de koppies niet hangen en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Kreeg ook een paar mogelijkheden maar de lat en Dinand Stuifzandt voorkwamen een doelpunt. In de 45e minuut soleerde Gert Dogger door de verdediging, bediende Mark Ekkel die zijn inzet op de paal zag belanden. De bal werd door één van de verdedigers van Avereest tot corner verwerkt. Uit de corner, door Gert Dogger genomen, was het uiteindelijk Gerran Protzman die bij de achterste paal de bal binnenkopte en de 0-2 op het scorebord liet aantekenen. Zo pal voor rust natuurlijk een belangrijk doelpunt.
In de tweede helft liet Avereest duidelijk merken dat ze zich nog niet gewonnen gaven en uit één van de aanvallen kopte Herman Jager in de 53e minuut de aansluitingstreffer binnen.
De 1-2 was voor Avereest het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Echter twee minuten na de 1-2 was het Theo Mulder die uit een corner de bal snoeihard langs de paal schoot en daarmee de 1-3 scoorde. Twee doelpunten van Voorwaarts op wel zeer belangrijke momenten zouden Avereest op de knieën moeten krijgen, maar het tegendeel was waar. Avereest bleef de aanval zoeken.
Maar ook Voorwaarts kreeg nog enkele kansen. Zo kwam Gert Dogger vlak voor tijd oog in oog met keeper Lars Visscher maar de paal voorkwam erger voor Avereest.
Al met al een verdiende overwinning voor Voorwaarts die door de mannen ook met gejuich werd binnengehaald. De eerste overwinning in 2010 die ongetwijfeld naar meer smaakt.
In de 74e minuut maakte Mark Smelt zijn rentree. Samen met Wout Roelofs kwam hij in het veld voor Rutger Slot en Gerran Protzman. In de 81e minuut gebruikte Tonnie van Veen zijn laatste wissel, Michel Lensen verving Mark Ekkel.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Frank Leushuis, Theo Mulder, Michel Smit, Jaimy Snippe, Gerran Protzman (74e Wout Roelofs), Robin Smits, Rutger Slot (74e Mark Smelt), Israël Basmaci, Gert Dogger, Mark Ekkel (81e Michel Lensen)