Doorstart houtclub Westerhaar

0
828

imag0049.jpgMeer dan 30 jaar is er een werkgroep Hout & Hobby actief geweest in Westerhaar, eerst als onderdeel van Mens & Werk in het oude gemeenschapscentrum De Klaampe, later onder de paraplu van Stichting Welzijn Twenterand in het souterrain van het nieuwe kulturhus “De Klaampe”.

In de eerste maand van het jaar 2013 werd pas goed duidelijk, dat het voortbestaan van deze actieve club ernstig bedreigd werd, ten eerste door de fusie van de welzijnsinstellingen van de gemeente Twenterand, ten tweede door het wegvallen van allerlei subsidies en ten derde door de managementproblemen van kulturhus “De Klaampe”.

Er zijn toen diverse acties ondernomen om dit dreigende gevaar onder de aandacht te brengen. Er is contact gezocht met wethouder Hidde Visser, met de nieuwe directeur van Stichting Zorgsaam Twenterand, met de nieuwe beheerder van De Klaampe, e.d., er is in de pers uitgebreid aandacht besteed aan dit mooie project, er zijn open dagen georganiseerd voor het “gewone” publiek en speciaal voor de leden van de gemeenteraad.

Introductie scheiding

 

Helaas heeft de politiek het laten afweten, maar gelukkig is de strijd om het bestaan niet voor niets geweest. De Hout&Hobby club blijft behouden voor de gemeente Twenterand en gaat als zelfstandige club verder onder de nieuwe naam “Hout & Hobby Twenterand”.
De tijden zijn aangepast. Iedereen is voortaan welkom in de werkruimte van De Klaampe in Westerhaar van begin september tot eind juni, elke donderdagmorgen van 9.00 – 12.00 u.

De leden van deze nieuwe club betalen € 22,50 per maand en daarvoor krijgen ze een kop koffie, goed gereedschap om mee te werken, gratis gebruik van houtmateriaal en deskundige begeleiding en vooral een prettige werksfeer. Er kunnen werkstukken gemaakt worden voor huis en tuin of voor een of andere hobby.

Iedereen is welkom, om eens even binnen te lopen, het aantal leden voor de donderdagmorgen kan nog iets uitgebreid worden. Ook zijn er plannen om van deze club een stichting of vereniging te maken.

Graag tot ziens in De Klaampe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier