Door een deur

0
1034

deur_196
door Jan Colijn
TWENTERAND, vrijdag
Toekomstige echtelieden kunnen door een fout bij de verbouwing van het fonkelnieuwe gemeentehuis van Twenterand nog voordat ze elkaar officieel het ja-woord hebben gegeven, letterlijk al niet meer met elkaar door een deur.

Door een blunder is de deur van de trouwzaal namelijk dusdanig smal uitgevallen dat het niet of nauwelijks mogelijk is naast elkaar te lopen. Zeker voor de wat forser gebouwde bruidsparen is dit niet te doen.
Om nu te voorkomen dat de bruidsparen – ten overstaan van familie en vrienden – achter elkaar de trouwruimte zouden moeten betreden, wordt de deur daarom zo snel mogelijk weer aangepast. ,,Aan beide zijden wordt de deur 20 centimeter verbreed. Binnen 14 dagen willen we dit gereed hebben”, zo meldt gemeentewoordvoerder Oscar Tutert.
Volgens de zegsman is nog onduidelijk wat de verbouwing gaat kosten. Voordeel is dat de werklieden nog ter plekke zijn. Het verbouwde gemeentehuis is weliswaar per 1 januari officieel opgeleverd, maar er zijn nog bouwvakkers aanwezig om wat laatste klusjes op te knappen.
De gemeente Twenterand ontstond enkele jaren geleden na een fusie tussen de gemeenten Vriezenveen en Den Ham. Per 1 januari zijn beide ambtelijke apparaten onder een dak ondergebracht. Hiervoor moest het bestaande gemeentehuis van Vriezenveen grondig op de schop worden genomen, terwijl er bovendien een complete nieuwe gevel werd gebouwd.(Telegraaf)Met foto Reinier van Willigen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier