Dodenherdenking Westerhaar-Vriezenveensewijk

0
1262

vlaghalf_stok_400WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – De Dodenherdenking in Westerhaar begint maandagavond om 19.30 uur bij het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg. Daar verzamelen zich nabestaanden, gasten en de organisatoren van de plechtigheid. Bij de ceremonie worden de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf het Hervormd Centrum gaan de aanwezigen om 19.45 uur op pad voor een stille tocht naar het monument op de hoek van de PM Hackstraat/Zonnedauwstraat. Tijdens deze tocht luiden de klokken van de Hervormde Kerk. Om 19.58 tot 20.00 uur zal The Last Post` worden gespeeld door trompettist Johan Vos van de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria. Hierna worden twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overledenen, gevolgd door het gebed dat ditmaal uitgesproken wordt door ds. E. van Beesten van de plaatselijke Gereformeerde gemeente.

Om 20.05 uur houdt wethouder M. van Abbema-Wijtsma namens de gemeente een kleine toespraak. Dan is het tijd voor de bloemlegging. Namens het gemeentebestuur plaatst Van Abbema met echtgenote en geholpen door kinderen van de basisschool een bloemstuk, gevolgd door Plaatselijk Belang namens de bevolking van Westerhaar, nabestaanden en particulieren.

Om 20.20 uur brengt het christelijk mannenkoor `Westerhaar` enkele liederen ten gehore, waarna het geheel wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus begeleidt door de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Vlaggen Halfstok

Het gemeentebestuur van Twenterand vraagt alle inwoners van de gemeente om de vlag op 4 mei halfstok te hangen. Volgens de landelijke officiële voorschriften hoort de vlag op 4 mei van 18:00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier