DEZE WEEK BEGINT WEER DE KINDERBOEKENWEEK

0
816

TWENTERAND – Het leesseizoen wordt deze week geopend met de Kinder-boekenweek. In de bibliotheken is een tentoonstelling samengesteld over het thema van de Kinderboekenweek “Sub Rosa, boeken vol geheimen”.

Dinsdag worden op het Kinderboekenbal de `Griffels & Penselen` uitgereikt. De bekroonde boeken zijn te vinden in de bibliotheken. Deze maand wordt ook de Christelijke Kinderboekenmaand gehouden met het thema “Ontdekt!- Over geheimen in christelijke kinderboeken”. De bijbehorende actieboeken, kleurplaten en puzzelbladen liggen ook in de bibliotheken.

Vanwege de Kinderboekenweek komt schrijver Chris Vegter vrijdag naar de basisscholen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij vertelt de groepen 7 en 8 over zijn boeken. Tijdens de Kinderboekenweek brengen de basisscholen een bezoek aan de bibliotheken in Twenterand. Hen wordt voorgelezen en verteld over de Kinderboekenweek en er is een geheimenspeurtocht met allerlei opdrachten.

Opnieuw doen (bijna) alle scholen uit Den Ham, Vriezenveen en Vroomshoop mee aan het leesproject De Rode Draad. Dit is een leesbevorderend project en laat kinderen ervaren hoe leuk het is om te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier