Deze brief zit één dezer dagen in uw brievenbus.

0
729

logo_125jaarwesterhaar_250

In 2010 is het zover, Westerhaar-Vriezenveensewijk bestaat 125 jaar! Reden genoeg om er een knallend feestjaar van te maken. Enkele geïnteresseerden hebben de koppen bij elkaar gestoken en gekeken of er een commissie gevormd kon worden, die het voortouw zou nemen om het één en ander te gaan organiseren. Deze commissie is inmiddels compleet. Notariskantoor Endendijk Koene heeft voor de organisatie van 125 jaar Westerhaar, kosteloos, een officiële stichting opgericht. Het bestuur bestaat uit Rosita van der Kruk (voorzitter), Rene Winkels (secretaris), Henk Prenger (penningmeester) en de algemene bestuursleden Herman Plattje, Egbert Jansen , Wicher Jansen, Jeannette Jager en Jack Verra . Ondertussen is het bestuur al enkele keren bij elkaar gekomen en zijn de eerste ideeën uitgewisseld.
Het idee is ontstaan om Westerhaar van jong tot oud weer eens ‘in vuur en vlam te zetten`. Zoals u misschien de laatste jaren ook wel heeft gemerkt, verdwijnen er steeds meer buurtverenigingen en worden de georganiseerde festiviteiten slecht bezocht. Dit is natuurlijk jammer! Iedereen gaat steeds meer zijn eigen weg!
Het zou juist de charme en kracht van een klein dorp moeten zijn: met elkaar gezellige feesten bezoeken, straten versieren, versierde optochten of een buurt barbecue organiseren. Zo zijn er nog talloze andere dingen te bedenken. Voor dit alles is er slechts één ding vereist en dat is het enthousiasme van de bewoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Wij hebben de indruk, dat iedereen dit (ondanks het drukke leven van tegenwoordig) toch wel erg gezellig zou vinden en hopen dan ook dat we het hele dorp warm krijgen om in 2010 een nieuwe start te gaan maken. Hopelijk kunnen wij in de jaren erna, op kleinere schaal, voort borduren op de ervaringen vanuit het feestjaar 2010.
Daarom roepen wij alle verenigingen, sportclubs, ondernemers, (nieuw op te richten) buurtverenigingen, inwoners etc. op, om op korte termijn eens om de tafel te gaan zitten en te bedenken hoe een bijdrage kan worden geleverd aan de te organiseren festiviteiten en activiteiten in 2010. Met andere woorden: wat kunnen jullie zelf betekenen voor Westerhaar-Vriezenveensewijk om er in 2010 een echt dorpsfeest van te kunnen maken.
Op 30 maart aanstaande nodigen wij 2 afgevaardigden uit van alle verenigingen en sportclubs, om met ons eens van gedachte te wisselen over wat er zoal mogelijk is. U heeft inmiddels een uitnodiging mogen ontvangen en wij verwachten u zonder tegenbericht op 30 maart om 20.00 uur in Kulturhus de Klaampe.
Begin deze maand is er uit een aantal inzendingen een toepasselijke slogan gekozen. Winnares Miranda van der Woning heeft met haar inzending “Van tweestrijd tot Eenheid” een jaar lang gratis toegang gewonnen tot alle feesten in 2010, met haar hele gezin!

2010 moet een jaar worden, vol met verschillende georganiseerde activiteiten.
In de periode van 5 t/m 20 juni 2010 moet de speciale feestweek worden gehouden! Natuurlijk zal de kermis dan ook niet mogen ontbreken. Tevens hopen wij dat de feesttent dan ook ieder dagdeel bezet zal zijn. Dat kan zijn met een kinder- of tienerprogramma, een activiteit voor 50+`ers of senioren, een feest voor iedereen…….. wat er maar te verzinnen is, zodat zoveel mogelijk mensen zich kunnen vermaken en plezier zullen hebben . Verenigingen kunnen bijvoorbeeld uitvoeringen geven voor een bepaalde doelgroep. Maar denk ook eens aan een sportclub die een mini competitie organiseert met één of meerdere andere sportclubs. Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken. Op deze manier zet je ook je eigen club/vereniging weer eens extra op de kaart: gratis promotie! Buiten die twee (feest)weken om, kan er iedere maand wat leuks worden georganiseerd. Op die manier zal het daadwerkelijk een jaar lang feest zijn!
Enkele verenigingen zullen in 2010 ook hun eigen jubileum vieren. Dat kan dan prima in één van die maanden georganiseerd worden en is het goed wanneer dat over en weer bekend is.
Natuurlijk is er voor zo`n feestjaar geld nodig. We hopen uiteraard dat de gemeente ons als eerste zal gaan steunen. Daar zullen we het alleen niet mee redden. Daarom hopen wij ook dat de ondernemers er vol op in mee willen gaan en Westerhaar-Vriezenveensewijk zullen steunen in dit mooie jaar. Natuurlijk proberen wij op onze beurt weer iets terug te doen in vorm van heel veel reclame. Hoe hoger het sponsorbedrag, des te vaker de ondernemer zijn bedrijfsnaam terug zal zien in allerlei media-uitingen. Mocht u hier meer over willen weten, kijk dan eens op onze website, onder het kopje sponsoren.
De bewoners kunnen ook mee helpen. Wij hopen een groot aantal vrijwilligers te vinden om begin mei een fors aantal loten te kunnen verkopen. Eén lot zal EUR 20,= gaan kosten. Maar daar hebben we dan ook hele mooie prijzen voor in de plaats.
Zo slaat u twee vliegen in één klap. U helpt de stichting om meer geld voor een mooi feest bijeen te krijgen en u kunt daar zelf hele mooie prijzen mee winnen.
Bent u net zo enthousiast geworden als wij en wilt u hier meer van weten, of u wilt zich aanmelden als vrijwilliger. Kijkt u dan eens op onze website www.125jaarwesterhaar.nl
Mocht u niet over internet beschikken dan kunt u uiteraard ook met één van de bovengenoemde bestuursleden contact opnemen.
Wij hopen dat heel het dorp een mooi jubileum jaar tegemoet kan gaan, zodat onze slogan ‘Van Tweestrijd tot Eenheid` geen loze kreet blijkt te zijn!

Met vriendelijke groet,
Stichting 125 jaar Westerhaar
Het Bestuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier