Dez/WvM wint met ruime cijfers van CTD/Arnhem

0
813

image2.jpegZaterdag 28 oktober hebben de Westerhaarse dammers in de nationale competitie flink uitgehaald in en tegen CTD/Arnhem, die in eigen huis met maar liefst 16-4 werd verslagen.
Marino Barkel speelde in een woest tempo en met een woeste aanval CTD- teamcaptain Rik Twilhaar naar een nederlaag. Barkel wist middels een combinatie de winst binnen te halen. Exact in een zelfde soort partij won Odin Mol van Henk Grotenhuis ten Harkel. Ook Mol wist uiteindelijk combinatief de winnende twee punten binnen te halen. Yuen wong en Thijs Gerritsen hielden het duel vlak en een bloedeloze remise volgde. Witte van Moort kwam op een 7-1 voorsprong doordat Jan van Dijks tegenstander, Ronald Roethof, na een gelijkopgaande partij toch nog enkele misgrepen beging en uiteindelijk nog via een kleine plakker-wending verloor.
Daarna hield Herman Hilberink kopman Frerik Andriessen bekwaam op remise door een mooie combinatie die voor Hilberink een dam opleverde die Andriessen weer af moest nemen. Hilberink had de zaken goed berekend en kon na de dam-afname de uitgedunde voor hem zelfs licht-gunstigere stand moeiteloos naar remise spelen.

Introductie scheiding

 Vervolgens wist Gerbrand Hessing in een omsingelings-partij middels een forcing winnend toe te slaan tegen Niek Smeitink en wist Grootmeester Andrej Kalmakov toch nog een matige partij van zijn kant te winnen van Erik van de Weerdhof, die op het laatst enkele zeer zwakke zetten wist te spelen.
Grootmeester Wadim Virny won wel overtuigend van Peter Kort, na een sterke aanvalspartij. Bert Aalberts had het enigszins lastig tegen Bart Terwel, maast bleef uiteindelijk moeiteloos op de been. Tenslotte wist ook Gil Salome tegen Hin Wong nog een punt te halen. Na een misrekening kwam Salome met de rug tegen de muur te staan, maar wist hij uiteindelijk toch nog door de mazen van het net te ontsnappen. Door deze overwinning blijven de Westerhaarders mooi met de kop van het klassement meedraaien op twee punten afstand van de koplopers. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier