Derby tegen SVV makkelijke prooi voor Voorwaarts

0
588

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor zowel SVV’56 als Voorwaarts zijn er aan het eind van het seizoen nog enkele belangrijke wedstrijden te spelen. Voor de buren lijfsbehoud in de 3de klasse, voor Voorwaarts de 3de periode en de stand op de ranglijst.
Trainer Eric Deijk kon beschikken over een complete selectie wat de trainer van SVV niet kon zeggen dus op voorhand leek het misschien wel een gemakkelijke wedstrijd te kunnen worden voor Voorwaarts.
Exact half 3 werd er gefloten voor aanvang door scheidsrechter Jansen en van meet af aan konden men zien dat SVV er een wedstrijd van wilde maken. Er werd fel gestreden voor elke bal en op alle posities op het veld moesten de Voorwaartsen een stapje bijzetten om de bal te veroveren. Het was toch al vrij snel raak voor de bezoekers. In de 4de minuut gaf de scheidsrechter Voorwaarts een vrije trap op de rand van de 16 meter. Jordy Harms, de man met zelfvertrouwen, liep resoluut naar de bal en legde hem neer om duidelijk te zijn dat deze voor hem was en even later bleek dat geheel terecht. Zijn schot was snoeihard maar leek houdbaar voor de keeper echter via de vuisten van de keeper verdween de bal toch in het net, 0 – 1.

Na de 0-1 werd Voorwaarts slordig in balbezit en probeerde SVV druk te zetten. De oranjehemden uit Sibculo leken dit goed op te pakken en gingen steeds feller de duels in waardoor de scheidsrechter regelmatig moest fluiten voor een overtreding. Voorwaarts wist in die periode weinig gevaar te stichten en het SVV echt moeilijk te maken. Het duurde tot in de 37ste minuut toen Gert Dogger aan de rechter kant werd weggestuurd en de bal loepzuiver bij Bernd Bove bezorgde. De keeper en de paal brachten redding. Voorwaarts werd beter en kreeg meer kansen. Vlak voor rust wisten de bezoekers de stand te verdubbelen. Een goede actie van Bernd Bove op rechts die een afgemeten voorzet kon afleveren op Jordy Hamrs. Ook dit keer schoot hij snoeihard, dit keer door de benen van de keeper. Geen goed voetbal maar wel een verdiende voorsprong voor Voorwaarts.
Na de thee ging de wedstrijd op de zelfde manier verder als in de eerste helft. Slordig voetbal van beide kanten en geen of nauwelijks kansen. De scheidsrechter stuurde assistent trainer Legebeke weg naar wat commentaar op een vermeende overtreding van Wout Roelofs. In de 55ste minuut gooide Voorwaarts de wedstrijd op slot. Jordy Harms versnelde aan de rechterkant en zag Gert Dogger helemaal vrij staan. Gert kon vrij eenvoudig de 0-3 maken en het leek een gelopen race. Trainer Deijk haalde de licht geblesseerde Bernd Bove van het veld en ook Wout Roelofs die een flinke tik op z’n ribben had gekregen werd gewisseld voor Tom Meijer en Timo ter Braak. Voor Voorwaarts was het even zoeken naar de juiste man op de juiste plek want er werd veel balverlies geleden in deze periode. Even later werd ook Gert Dogger gewisseld voor Tim Harms. De wedstrijd kabbelde voort geen van beide partijen maakte de indruk er nog meer van te willen maken. In de 73ste minuut wist SVV nog een doelpunt te maken. De verdediging van Voorwaarts wist de bal niet goed weg te werken en de spits van SVV schoot prima binnen. Op zich zuur voor Dinand Stuifzandt die ondanks hij weinig werk kreeg heel attent stond te keepen. Ook na dit doelpunt bleef het een wedstrijd van veel fouten en weinig inspiratie. In de 81ste minuut bepaalde Jordy Harms de eindstand. Hij ging goed door op een hoog ingebrachte bal die door de verdedigers van SVV niet goed werd verwerkt en met zijn sterke lichaam wist hij de bal net over de uitkomende keeper heen te koppen, de bal liep tergend langzaam over de doellijn maar niemand kon voorkomen dat hij de 1-4 aantekende. Na exact 90 minuten vond de scheidsrechter het voldoende en blies voor de laatste keer deze middag op zijn fluit.
Een overwinning die belangrijk is voor Voorwaarts. Nog 2 wedstrijden te gaan en Voorwaarts is nog in de race voor een toetje. Voor SVV wordt het heel moeilijk om klasse behoud te realiseren. Volgende week speelt Voorwaarts uit tegen RKSV .
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, Smelt, B. Bove (Meier), Roelofs (ter Braak), J. Harms, Dogger (T. Harms), Niks