Den Ham wint Twenterand-derby

0
819

logo_vv_voorwaarts_125Eindelijk was het dan zover, de derby in en tegen Den Ham kon worden gespeeld op sportpark De Rohorst. Voor zowel Voorwaarts als ook Den Ham verloopt de competitie niet zoals op voorhand was gehoopt en verwacht. Voorwaarts moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde Mark Smelt terwijl Den Ham moest aantreden zonder Robin Bergins die vorige week zijn knie verdraaide in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys. De eerste helft nam Voorwaarts iets meer initiatief dan Den Ham en dat resulteerde in een paar mogelijkheden. Zo was het Mark Ekkel die een voorzet van Gerran Protzman binnen kopte. Scheidsrechter Brinks uit Rijssen keurde het doelpunt, op aangeven van de grensrechter, echter af wegens buitenspel. In de 37e minuut soleerde Gert Dogger het zestien meter gebied in en werd ten val gebracht. Ondanks de luide roep om een strafschop werd deze niet gegeven. Wel begrijpelijk maar er zijn ook scheidsrechters die de bal wel op de stip hadden gelegd. In de 43e minuut kwam een aloude voetbalregel weer eens tevoorschijn. Eén ploeg valt aan en de tegenstander scoort uit de eerste de beste kans. In dit geval was het Sander Zwiers die een voorzet prachtig achter keeper Dinand Stuifzandt kopte. Met een 1-0 voorsprong voor Den Ham werd de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft ging Voorwaarts direct op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 50e minuut resulteerde dit in een vrije trap voor Voorwaarts net buiten de zestien meter. Het was Gert Dogger die zich deze kans niet onbenut liet en de vrije trap schitterend binnen schoot. In het vervolg van de tweede helft werd het een op en neer gaande strijd tussen twee ploegen die alle twee naar een overwinning snakten. In de 55e minuut had Den Ham succes, Niels Bouwhuis schoot de 2-1 achter Dinand Stuifzandt. Met twee wissels probeerde Voorwaarts trainer Tonnie van Veen het tij nog te keren, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. Het was Den Ham dat de drie punten in huis hield. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een wedstrijd waarin beide ploegen de wil toonden om te willen winnen. Gezien het gehele wedstrijdbeeld had een gelijkspel misschien de verhoudingen beter weergegeven. Maar ook hier geldt een oude regel: Wie één doelpunt meer maakt dan de tegenstander heeft de wedstrijd gewonnen en verdiend de drie punten. Volgende week wacht voor Voorwaarts de uitwedstrijd tegen Avereest. Het zal toch een keer moeten gaan lukken, mede gezien het vertoonde spel in de eerste helft van de competitie.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Jaimy Snippe, Rutger Slot, Robin Smits (74e Robbin Jasper), Gerran Protzman, Mark Ekkel (66e Michel Lensen), Gert Dogger en Israël Basmaci Michel Lensen