Deltapiraat brengt ‘lied van Westerhaar’ (op)nieuw uit

1
2283

de_400TWENTERAND – Afgelopen zaterdag traden tijdens de ‘Deltapiraat Artiestenavond` een tiental artiesten op. Waaronder zangeres Heleen uit Westerhaar. Op verzoek van de Twenterandse omroep bracht zij het overbekende ‘Het lied van Westerhaar` ten gehore. Het origineel stamt uit 1981. Het werd destijds 5000 keer verkocht en verscheen onder meer op de piraten-cd ‘Telstar Favorieten`.

De tekst van het origineel is in wezen een protestlied tegen het negatieve imago van het dorp. Maar er is veel veranderd in Westerhaar en dat ten goede. Delta FM en de Deltapiraat hebben gemeend dat dat ook wel eens benadrukt mag worden. Dus werd zangeres Heleen gevraagd een nieuwe versie op te nemen. Zij schreef, samen met haar moeder, een nieuwe tekst. Maar de muziekband uit 1981 werd gewoon weer opnieuw gebruikt. Dus geen toeters en bellen, zoals je dat hoort bij remixen in de hitlijsten.

De opnamen vonden vorige week plaats in de Telstarstudio`s van de inmiddels 90-jarige platenbaas Johnny Hoes. Dit onder toezicht van talentscout en programmamaker Jan Gerrits. De inwoners van Westerhaar mogen enorm trots zijn op het resultaat.

De single wordt volgende week 500 maal geperst op vinyl. De omroep heeft zelf een hoes ontworpen. Wie het exemplaar niet wil missen kan het beste de single bestellen via de ‘piratenshop` op de website van de Deltapiraat. De verwachting is dat ‘Het lied van Westerhaar 2007` een collectorsitem wordt.

1 REACTIE

  1. gefeliciteerd nicht, hopelijk wordt het net zon kraker als de vorige versie.

    ben benieuwd hoe de tekst zal zijn.

    groetjes Geertje Wesselink-Kikkert ( dochter van Reindert en Margje)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier