De zwembaden blijven hot item in Twenterand

0
693


Gebruikers zwembad De Stamper boos

De `vaste` gebruikers van het overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen zijn boos op de gemeente Twenterand. Het plan om het bad in de zomermaanden te sluiten is slecht gevallen bij de voornamelijk oudere zwemliefhebbers.

Het jaarlijkse exploitatietekort van de vier zwembaden in Twenterand is ruim 950.000 euro en drukt zwaar op de gemeentelijke begroting. Om het tekort flink terug te brengen heeft de gemeente besloten tot een verhoging van alle entreeprijzen met veertig procent. Bovendien gaat het enige overdekt zwembad in Twenterand, De Stamper, in de zomermaanden dicht.

De prijsstijging is al slecht gevallen, maar enkele maanden niet kunnen zwemmen in De Stamper vinden de vaste gebruikers onverkoopbaar. Voor veel ouderen is zwemmen in de openluchtbaden geen optie. Het is een zware slag voor deze mensen, die zwemmen om fit te blijven en voor het onderhouden van sociale contacten.

Hans Fokke is één van de gebruikers van De Stamper. Hij heeft een alternatief plan bedacht om het overdekte bad in Vriezenveen toch het hele jaar open te kunnen houden. Met steun van veel zwemliefhebbers probeert hij politieke partijen in Twenterand te overetuigen van de voordelen: zo blijft De Stamper in de zomer halve dagen open. Het personeel kan dan in de ochtenduren in Vriezenveen werken en `s middags in openluchtbad De Plump in Westerhaar. Volgens Fokke heeft hij bij zowel VVD, PvdA als Gemeentebelangen Twenterand een `luisterend oor` gevonden. ,,De politiek moet dit oppakken, een radiostilte over deze zaak kan gewoon niet“, zegt Fokke.

Zaterdag een uitgebreide reportage over de zwembadaffaire in de editie Twenterand van de Twentsche Courant Tubantia.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier