De wandelschoenen kunnen uit de kast

0
1068

_mg_0016_320x200_264
WESTERHAAR – In 1981 ging de wandelclub in Westerhaar ter ziele.

Daar zaten Alie Menzo en Willy Kuilder dan, een aantal weken geleden in het kulturhus. Mijmerend over een verloren gegane traditie. Met het verdwijnen van de wandelgroep voor Ons Genoegen (VOG), ruim een kwart eeuw geleden, was er een grote sportieve leemte ontstaan, constateerden de vrouwen. Om uiteindelijk te concluderen dat Westerhaar weer rijp is voor een wandelclub.

En daarom plaatste Willy een oproep. Mensen die er iets voor voelden om ouderwets te wandelen, moesten zich maar melden tijdens de eerste bijeenkomst die deze week plaats had in het kulturhus. Er kwamen tien vrouwen op af.

Willy en Alie vonden het wel jammer dat zich louter vrouwen hebben gemeld, terwijl mannen evengoed welkom zijn. Maar wel is het sportieve duo tevreden dat er bij de eerste bijeenkomst direct tien nieuwe wandelaars waren die het plan wel zagen zitten.

Willy werkt bij de stichting Welzijn Twenterand. “Wij willen dit als stichting ondersteunen”, stelt zij. Voorwaarde daarvoor is echter wel dat de wandelaars besluiten dat de nieuwe wandelgroep een vereniging wordt. Want dan kunnen de wandelaars zich ook aansluiten bij de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KNWB) en kan er ook worden meegelopen in wandeltochten die door andere verenigingen in den lande worden gehouden.

“Twee aan twee en samen zingen?”, vraagt een potentiële wandelaar zich af. Uit haar blik blijkt dat zij daar niet op zit te wachten. Willy stelt dat de Vriezenveense wandelgroep De Deurstappers een goed voorbeeld is hoe het ook in Westerhaar zou moeten kunnen.

Of het uiteindelijk een vereniging wordt, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat de groep de komende maanden gaat wandelen, en wel elke dinsdagavond tussen 19 en 20 uur. Het verzamelpunt is De Klaampe. Van daaruit maken de wandelaars een tocht met een lengte van vijf kilometer.

Nu het `s avonds nog donker is, blijft de groep in de bebouwde kom. Maar in de zomer wordt ook het buitengebied bezocht.(Tubantia,foto WesterhaarDigitaal.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier