De natuur inspireert veel vliegeraars tijdens Vliegerfeest Twente

0
2523

Tot grote vreugde van de organisatie was Vliegerfeest Twente vorig jaar op de nieuwe locatie een groot succes. Duizenden bezoekers uit heel Overijssel en delen uit Duitsland wisten het nieuwe terrein te vinden. Het was dan ook al snel duidelijk, dit is de vaste locatie van het vliegerfeest van Twente.
Omdat vorig jaar het maximale deelnemers aantal al snel bereikt was is er gezocht om het terrein uit te breiden, dit is gelukt. Fam. Spalink heeft een extra stuk weiland beschikbaar gesteld, zodat het aantal deelnemers kon groeien.

Dit jaar heeft de organisatie dan ook meer vliegeraars uit binnen- en buitenland uitgenodigd om er nog een groter en kleurrijker spektakel van te maken. De deelnemers komen dit jaar uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Italië en zij nemen kleine en grote indrukwekkende creaties mee. Grote haaien, krokodillen, vissen van meer dan 25 meter zijn hiervan enkele voorbeelden. Deze zijn in de lucht, maar ook op de grond te aanschouwen op het terrein bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg te Geesteren.

Expositie

De organisatie wil de bezoekers bij het vliegerfeest betrekken en hen een stukje cultuur en kennis mee geven. Dit doen zij door middel van een ontdekkingstocht en een expositie met het thema “Vliegeraars staan dicht bij de natuur”. Vliegeraars houden van vliegeren maar ook van het buitenleven en de natuur. Dit tezamen zorgt voor veel inspiratie en nieuwe ideeën voor afbeeldingen die zij dan in de wintermaanden op de vliegers appliqueren. Dit willen zij u als bezoekers van dichtbij tonen. Meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties bijna niet te zien. De bezoekers hebben nu de mogelijk om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de natuur teweeg brengt bij de vliegeraars.

Ontdekkingstocht

Kinderen kunnen bij de ingang (informatietent) gratis een vragenlijst ophalen en meedoen aan de “speurtocht”. Op de lijst staan vragen over de vliegers en het vliegerfeest en de antwoorden zijn te vinden bij de genummerde bordjes op het vliegerterrein. De vragen gaan over welke cultuur er achter een vlieger zit, maar ook vragen die direct met de vliegeraars te maken hebben. Door aan de ontdekkingstocht deel te nemen maken de kinderen een kans om een vlieger te winnen.
Vliegerschool
Veel kinderen krijgen of kopen een bestuurbare vlieger om er dan achter te komen dat het niet eenvoudig is om hier mee te vliegeren. Tijdens het vliegerfeest is het mogelijk om onder begeleiding van een professionele instructeur goed en veilig leren om te gaan met een bestuurbare vlieger.

Lichtroute

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma. Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan maar nieuw is de “lichtroute”. Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

Animatie

Maar naast de vele vliegers die er te zien zullen zijn is er ook gezorgd voor animatie.
Springkussens, ontdekkingstocht en een workshop vlieger maken. Maar ook Tessa Kokhuis, een schmink specialist komt naar het vliegerfeest. Al jaren schminkt ze kindergezichtjes en zal zaterdag- en zondagmiddag aanwezig zijn om de kinderen een kleurig gezicht te geven. En niet te vergeten, Ballonnenclown Peter. Hij zal iedereen versteld laten staan van de ware kunstwerkjes die hij met een beetje latex en lucht kan creëren. Hij zal ook beide middagen aanwezig zijn om de mooiste creaties te maken voor de kinderen.
Door het bekijken, het zelf maken van vliegers, het zelf vliegeren en de ontdekkingstocht hoopt de organisatie (Twentse VliegerVrienden) de passie en plezier van de vliegeren over te brengen aan u, de bezoeker.

U leest het: zaterdag en zondag is er veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg te Geesteren.
Zelfs als er weinig wind is kunt u nog genieten van het randgebeuren en de vele vliegers en objecten die dan zijn opgesteld op het terrein.
De organisatie nodigt u dan ook van harte uit om dit gratis evenement te bezoeken
Het vliegerfeest is Zaterdag 29 juni van 10.30-23.00 uur en Zondag 30 juni van 10.30-17.00 uur. Entree en parkeren is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier