1647

SDO – KIOS `45

sdogroepsfoto_1024
De nieuwe tenues van SDO

Afgelopen zaterdag 8 maart  kreeg korfbalvereniging SDO uit Westerhaar nieuwe tenues aangeboden door de heer H. Nijboer van GVZ Vriezenveen BV, de hoofdsponsor van SDO. Het 1e, 2e en 3e team werden allemaal voorzien van een nieuw trainingspak en wedstrijdkleding.

Na het aanbieden van de tenues volgde er een spannende korfbalmiddag. Alle drie de seniorenteams moesten het opnemen tegen KIOS `45 uit Sibculo. Het 3e wist met 12-8 te winnen en SDO 2 verloor met 2-13 van de gasten uit Sibculo.

SDO 1 speelde een spannende wedstrijd. Het streekduel bleef gelijk opgaan. Margreet Nijboer wist in de 1e helft van de wedstrijd maar liefs 5 keer te scoren voor SDO 1. Met een 9-7 op het scorebord, werd de rust ingegaan en stond de thuisploeg, die onderleiding staat van trainer/coach Rick Zomer uit Vroomshoop, voor.
Na de korfwissel speelden beide teams geen hoogstaand korfbal. In de 19e minuut kon KIOS `45 1 de stand gelijk trekken door middel van een strafworp (11-11).
KIOS `45 1 kon hierna voor komen met 12-13.
In de 29e minuut kreeg ook SDO een strafworp mee, hierdoor werd de stand weer gelijk (13-13) wat gezien de wedstrijd ook een terechte uitslag was.
Maar KIOS ‘45 1 kreeg nog een aanval te spelen, deze aanval werd goed benut door de ploeg uit Sibculo, die zo de wedstrijd kon winnen met 13-14. Zuur verlies voor de thuisploeg SDO 1. Rick Hartman van SDO 1 zorgde deze wedstrijd voor 6 treffers.

Doelpuntmakers SDO: Rick Hartman 6x, Margreet Nijboer 5x en Mark Ekkel 2x.

De wedstrijdbal waar deze middag mee gespeeld werd, is beschikbaar gesteld door: Carrosseriebouwbedrijf Schippers & Zn uit Westerhaar.

De pupillen van de week die ook aanwezig waren bij deze wedstrijd waren: Niek Vos, Nick en Matthis Altena.